2. Det skal garanteres, atmåltiderne får en højere kulinarisk kvalitet end
madpakken.
Der skal stilles krav, der går langt videre end deernæringsmæssige. Madpakkerne – både dem hjemmefra og dem fra”madfabrikkerne” skal væk, hvis børnene ikke er på tur. Maden skal smagegodt og se appetitligt ud, den skal tilberedes af friske råvarer i sæson, denskal være varieret og den skal sprede duft og appetit hos børnene.3. Der skal være mulighed forat tilberede maden i institutionens eget
køkken,
hvis man vil have den mest optimale ordning i forhold til børnenesmaddannelse, institutionens fleksibilitet og madens friskhed. Der skal derforetableres de nødvendige køkkenforhold, hvilket kan betyde, at der skalprioriteres midler til anlæg.4. Der skal være et sundt og godt frokostmåltid i løbet af dagen for alle børn iinstitutionerne. Derfor skallovens sociale sigte bevares,
fx gennemrefusion til de dårligst stillede forældre, så maden ikke bliver en økonomiskbelastning hverken for den enkelte familie eller for særligt hårdt ramtekommuner.5.Der skal afsættes de nødvendige midler.
Prisen for maden skal ikkemåles i procenter (af den nuværende forældrebetaling), men i kroner. Etanstændigt frokostmåltid vil koste 27-32 kr. pr frokost, alt efterinstitutionens størrelse, og andre madtilbud.6. Der skal væreen fleksibel mulighed for fritagelse
i de tilfælde, hvor manikke kan sikre en god erstatning for madpakken, fx fordi der ikke er køkken,ikke findes gode leverandører, eller hvis man har en skovgruppe uden husog mulighed for bålmad. Men det skal være undtagelsen!Med venlig hilsenAnne-Birgitte AggerDirektør i Københavns Madhus