Skatteudvalget 2009-10
SAU Alm.del Spørgsmål 449
Offentligt
842620_0001.png
842620_0002.png

Skatteudvalget

Til:

Kopi til:

Dato:

Omtrykt:

Økonomi- og erhvervsministeren

Skatteministeren

5. maj 2010

10. maj 2010 (Ændret adressat)

Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:SAU alm. del

Spørgsmål 449

Kan ministeren bekræfte, at der i EU aktuelt er en diskussion om åbenhed iforhold til regnskaber, regnskabsstandarder m.v. og burde det ikke havefremgået af ministerens besvarelse af 27. april 2010 af alm. del – spørgsmål371?

Spørgsmål 450

I forlængelse af ministerens besvarelse af 27. april 2010 af alm. del – spørgsmål371, hvoraf det fremgår, at Økonomi- og Erhvervsministeriet ikke har nærmerekendskab til de diskussioner, der foregår i IASB om rapportering land for land,bedes oplyst baggrunden for, at Økonomi- og Erhvervsministeriet ikke harindsigt i disse diskussioner om emner, som aktuelt diskuteres herhjemme og iEU.Se link til IASBwww.iasb.org/Current+Projects/IASB+Projects/Extractive+Activities/Discussion+Paper .I udkast til ny Udviklingsstrategi lægger regeringen endvidere op til en øgetindsats mod illegal kapitalflugt fra ulandene og skattely. Se linket, udkastetside 19:http://www.um.dk/da/menu/Udviklingspolitik/OmUdviklingspolitik/FrihedFraFattigdomFrihedTilForandring/FrihedFraFattigdomFrihedTilForandring.htm

Spørgsmål 451

I forlængelse af ministerens besvarelse af 27. april 2010 af alm. del – spørgsmål371, hvoraf det fremgår, at der ikke er tradition for, at offentlige myndigheder istørre udstrækning afgiver høringssvar på udkast til nye standarder fra IASB,bedes oplyst om det skal forstås således, at danske offentlige myndighederikke forsøger at påvirke forhold omkring regnskabsstandarder i EU-processerherom, og hvorfor der ikke afgives høringssvar. Ville det ikke værehensigtsmæssigt for muligheden for at gøre indflydelse gældende, at relevantedanske offentlige myndigheder tidligt i forløbet med udarbejdelse af nyestandarder afgav kommentarer?
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF).Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected] og til [email protected].
På udvalgets vegne
Niels Helveg Petersenformand.