Skatteudvalget 2009-10
SAU Alm.del Bilag 150
Offentligt
810828_0001.png
Fra:Karsten Jacobsen [mailto:[email protected]]Sendt:9. marts 2010 21:31Til:Folketingets OplysningEmne:Forslag til lovændring omkring børnefamilieydelsen
Næstved d. 9/3-2010
Forslag til lovændring omkring børnefamilieydelsen.
Ændrer lovgivningen omkring det med udbetaling af børnefamilieydelse fra det offentlige.
Forslag:I stedet for at udbetalebørnefamilieydelse til forældrene, skal pengene bruges til at drive institutioner(vuggestue, børnehave, og fritidsordninger SFO) de første 9 år af barnets liv, derefter kan der så, gives enform for børnefamilieydelse, til barnet fylder 18 år.Til særlige belastede familier, kan der forsat være en form for særlige tilskud, dog efter behov, og ikke som idag hvor alle enlige, hvis de søger, kan få ordinært og ekstra børnetilskud.For at forældre forsat skal have mulighed for, at bevarer det frie valg, og ikke skal være tvungen, at bruge deoffentlige institutioner, kan der f.eks. betales 1000 kr. direkte til den private institution, de nu må havde lysttil at vælger.Fordele;Bedre økonomi for institutionerne, som giver bedre kvalitet.Bedre for børnene, da flere ville komme i institutioner, som igen gøre, at børnene får et bedre socialt samlivmed andre,Det vil give en afsmittede effekt senere i livet for barnet, men også for samfundet.
Mener ikke, det vil være det store problem, at ændre dette, man må vel gå ud fra, at folk vælger at få børn,fordi man gerne ville, og det betyder jo heller ikke ringere service, men bare det at pengene bliver båndlåst,så de følger barnet 100 % de første 9 år.
Med venlig hilsenKarsten B. JacobsenSofiedalsvej 264700 NæstvedMail : [email protected]