Skatteudvalget 2009-10
SAU Alm.del Bilag 148
Offentligt
809025_0001.png
809025_0002.png
KONFERENCE OMDIGITALISERING OG RETSSIKKERHED
I N V I TAT I O N
TORSDAG DEN 25. MARTS 2010 PÅ SYDDANSK UNIVERSITET, ODENSE
Regeringens strategi er, at al kommunikation mellem det offentlige ogvirksomheder skal foregå digitalt fra 2012, mens kommunikationen mel-lem det offentlige og borgerne kan foregå digitalt fra 2012. Formålet er atgive borgere og virksomheder bedre digital service, effektivisere opgave-varetagelsen og forstærke samarbejdet både inden for den offentlige sek-tor og imellem den offentlige og den private sektor.Udbredelsen af digital forvaltning skaber både muligheder og udfordrin-ger, som har konsekvenser for retssikkerheden. Men hvordan virkeliggørdet offentlige denne strategi i det daglige? Og hvilke udfordringer skaberden digitale forvaltning både nu og fremover?Med konferencen om digitalisering og retssikkerhed ønsker Skattemini-steriet at stille skarpt på nogle af disse udfordringer.

En konference med to temaer

Konferencen sætter fokus på temaerne:Digital forvaltning som et servicetilbudFlere og flere indberetninger og ansøgninger til det offentlige foregårdigitalt, og vi vil se på blandt andet nye tendenser inden for digital for-valtning – hvilken betydning har det, at nogle danskere ikke er paratetil at bruge it? Hvilken betydning har den digitale udvikling for handi-cappede borgere? Hvordan sikrer vi, at alle borgere og virksomhederbliver behandlet ens, uanset om de er digitale eller ej, og hvad kan vigøre for at kvalificere borgernes it-færdigheder?Myndighedsudøvelse i den digitale forvaltningVi vil blandt andet beskæftige os med, hvordan den stigende digitali-sering påvirker det offentlige som forvaltningsmyndighed, og hvordanvi sikrer retssikkerheden – skaber den øgede digitalisering et behovfor en reform af de eksisterende forvaltningsretlige regler? Hvordanbeskytter vi persondata i den digitale forvaltning? Hvilken betydninghar det, når myndighederne afskærer borgernes mulighed for atanvende digital kommunikation?

Tid og sted

Konferencen om digital forvaltning og retssikkerhed afholdes torsdagden 25. marts 2010 klokken 9.30 til 17.00.Konferencen finder sted på Syddansk Universitet, auditorium 100,Campusvej 55, 5230 Odense M.Konferencen er for borgere, virksomheder, rådgivere og deres interesse-organisationer samt forskere, medarbejdere og beslutningstagere medinteresse for digital forvaltning og retssikkerhed.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig konferencen ved at sende en mail til[email protected] senest den 15. marts 2010.Ved tilmelding bedes du oplyse navn, eventuel virksomhed, telefon-nummer og e-mail-adresse.Det er gratis at deltage i konferencen. Der er et begrænset antal pladser,som vil blive fordelt efter først-til-mølle-princippet. Hvis du alligevel ikkehar mulighed for at deltage i konferencen, bedes du melde afbud vedat sende en mail til [email protected].Læs mere om konferencen på skat.dk underOm koncernen – Retssikkerhedschefen.