Retsudvalget 2009-10
REU Alm.del Spørgsmål 1345
Offentligt
876014_0001.png
876014_0002.png

Retsudvalget

Til:

Dato:

Justitsministeren14. juli 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:REU alm. del

Spørgsmål 1345

Vil ministeren forklare, hvorfor der til det foreliggende udkast til konventionvedrørende vold mod kvinder er stillet forslag fra dansk side om ændring afordlyden af udkastets § 4, således at den nuværende liste afdiskriminationsgrunde indsnævres og ikke længere specifikt omtaler seksuelorientering, kønsidentitet, handicap og migrant- eller flygtningestatus?

Spørgsmål 1346

Er ministeren enig i, at lesbiske, biseksuelle kvinder og transkvinder er særligtudsatte for vold og genstand for omfattende diskrimination i mangemedlemsstater i Europarådet, og at hvis de skal kunne opnå beskyttelse underkonventionens ikke-diskriminationsbestemmelse, er det vigtigt, at seksuelorientering og kønsidentitet omtales direkte i teksten, og er ministeren endvidereenig i, at det samme gælder for handicappede kvinder og kvindelige migranter ogflygtninge?

Spørgsmål 1347

Vil ministeren sørge for, at Danmark trækker sit ændringsforslag vedrørende § 4i det foreliggende udkast til konvention vedrørende vold mod kvinder tilbage?
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mogens Jensen (S).Spørgsmålet ønskes besvaret senest den 16. juli 2010.Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].
1/2
På udvalgets vegne
Peter Skaarupformand.
1/2