Retsudvalget 2009-10
REU Alm.del Bilag 739
Offentligt
894464_0001.png
894464_0002.png

Fra:

Jan Hansen [mailto:[email protected]]

Sendt:

22. september 2010 00:37

Emne:

Forslag til forbedring af § 115
Hej Peter og KarinaTak for en god og konstruktiv dialog omkring hvordan vi stopper tilgangen til banderne.Jeg arbejder som SSP konsulent og er tit frustreret over den meget roste §115 i retsplejelovenRETSPLEJELOVEN§ 115Stk. 1Politiet kan videregive oplysninger om enkeltpersoners rent private forhold til andre myndigheder,hvisvideregivelsen må anses for nødvendig af hensyn til det kriminalitetsforebyggende samarbejde elleraf hensyn tilpolitiets samarbejde med de sociale myndigheder og social- og behandlingspsykiatrien som led iindsatsen overfor socialt udsatte personer.Stk. 2I samme omfang som nævnt i stk. 1 kan en myndighed videregive oplysninger om enkeltpersoner tilpolitiet ogandre myndigheder, der indgår i de former for samarbejde, som er nævnt i stk. 1. Oplysningerne måi forbindelsemed de nævnte former for samarbejde ikke videregives med henblik på efterforskning afstraffesager.Stk. 3Inddrages selvejende institutioner, der løser opgaver for det offentlige inden for social- ogundervisningsområdeteller social- og behandlingspsykiatrien, i de former for samarbejde, som er nævnt i stk. 1, kan der isamme omfangsom nævnt i stk. 1 og 2 udveksles oplysninger mellem myndighederne og institutionerne.Stk. 4De myndigheder og institutioner, der indgår i de former for samarbejde, som er nævnt i stk. 1, erikke forpligtet til atvideregive oplysninger efter stk. 1-3.Som I kan se opererer man i hele teksten med "kan" i forbindelse med at videregive oplysninger.Der er altså ikke et KRAV om at man skal videregive oplysninger.Jeg støder tit ind i, at forskellige faggrupper ikke vil eller er i tvivl om de må videregive nødvendigeoplysninger i SSP samarbejdet.
Jeg er også frustreret over, at deltagelsen i SSP samarbejder nedprioriteres eller eller helt skæresvæk pga. stor arbejdsbyrde, mangel på udveksling af nyttig information forbi visse personer ikkevil/kan give informationer.Det er også ærgeligt, at det gode SSP arbejde tit stopper fordi SSP+ ikke er et lovkrav og fordi §115ikke kan bruges når de er over 18 år.
Jeg vil foreslå, at der kigges på at det bliver et lovkrav om hvem der som minimun SKAL deltage iSSP arbejdet helt ud i de lokale SSP grupper og at udveksling af oplysninger SKAL foregå og ikkesom nu "kan".Og at SSP+ bliver et krav i alle kommuner og der kigges på at vi får mulighed for at udveksleinformation efter §115 (gerne i en forbedret udgave)--MvhJan Hansen