Retsudvalget 2009-10
REU Alm.del Bilag 477
Offentligt
832411_0001.png
832411_0002.png
Adressaterne på vedlagte høringsliste
Civil- og Politiafdelingen
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
23. april 2010DyrevelfærdskontoretLisbeth Gro Nielsen2009-5401-0058LGN40075+ bilag

Høring over udkast til bekendtgørelse om egenkontrol med dyrevel-

færd

Justitsministeriet sender hermed udkast til bekendtgørelse om egenkon-trol med dyrevelfærd i høring.Udkastet til bekendtgørelse om egenkontrol med dyrevelfærd har hjem-mel i dyreværnslovens § 4 b, som blev indsat ved lov nr. 530 af 6. juni2007 om ændring af dyreværnsloven.I august 2008 indgik regeringen, Dansk Folkeparti og Det Radikale Ven-stre et veterinærforlig bl.a. med det formål at øge dyrevelfærden i besæt-ninger betydeligt. Det forudsættes i forliget, at der i forbindelse med ind-førelsen af et krav om obligatoriske sundhedsrådgivningsaftaler skal fast-sættes en pligt for den besætningsansvarlige til at etablere og gennemføreet egenkontrolprogram.Ved bekendtgørelsen fastsættes der nærmere regler om den besætnings-ansvarliges pligt til at indføre egenkontrol med dyrevelfærd i deres be-sætninger. Reglerne i bekendtgørelsen omfatter alene visse større kvæg-og svinebesætninger.Efter udkastet til bekendtgørelse skal den ansvarlige for besætningensørge for, at der udføres egenkontrol, der sikrer, at lovgivningen på dyre-velfærdsområdet og forskrifter, der udstedes i medfør heraf, opfyldes.Egenkontrollen skal beskrives i et egenkontrolprogram, og egenkontrol-lens gennemførelse skal dokumenteres. Den ansvarlige for besætningenkan ved etableringen af egenkontrollen anvende en branchekode udarbej-det af den relevante brancheorganisation.
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]
Det er Justitsministeriets hensigt at indsætte nærmere regler om registre-ring og indberetning af kritiske kontrolpunkter, f.eks. forekomsten afskuldersår i svinebesætninger, i bekendtgørelsen om egenkontrol meddyrevelfærd, når det fornødne grundlag for at indføre sådanne regler erudviklet.Justitsministeriet skal anmode om eventuelle bemærkninger til bekendt-gørelsesudkastet senest

den 19. maj 2010.

Justitsministeriet skal opfordre til, at eventuelle bemærkninger sendesmed e-mail til følgende adresse:[email protected]med kopi til[email protected].Mi-nisteriet anmoder i den forbindelse om, at bemærkninger ikke fremsendesbåde pr. brevpost og pr. mail.Eventuelle spørgsmål kan rettes til fuldmægtig Lisbeth Gro Nielsen, Dy-revelfærdskontoret, på tlf. 72 26 88 00 eller via e-mail[email protected].
Med venlig hilsen
Jens Teilberg Søndergaard
2