Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2009-10
PØU Alm.del Spørgsmål 2
Offentligt
747904_0001.png
747904_0002.png

Det Politisk-Økonomiske Udvalg

Til:

Dato:

Ministeren for ligestilling27. oktober 2009
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:PØU alm. del

Spørgsmål 2

Ministeren bedes kommentere artiklen: ”Debat:Prioritering: Det er en sejlivetmyte, at vi har ligestilling i Danmark” i Politiken den 27. september 2009.

Spørgsmål 3

Vil ministeren anerkende sit ansvar for at bære ved til myten om, at der erligestilling i Danmark, når ministeren eksempelvis er citeret for følgende i artiklen”Minister: Indvandrerkvinder er det største ligestillingsproblem” i Jyllandspostenden 11. oktober 2009:»Jeg synes, at venstrefløjen og store dele af den gamle kvindebevægelsesvigter, når de undlader at bruge kræfter på de ubekvemme udfordringer.De kigger for meget indad og bruger kræfter på de kvinder, der ligner dem selv,ved at fokusere på bekvemme problemstillinger - som hvorvidt mænd skal have12 ugers øremærket barselsorlov, eller om der skal indføres en kvote på 40 pct.kvinder i børsnoterede selskaber. De er kun solidariske med dem, der lignerdem selv. De skulle hellere bruge deres energi på at hjælpe deindvandrerkvinder, som virkelig har behov for støtte til at få ligestilling.«?

Spørgsmål 4

Kan ministeren for ligestilling bekræfte, at Ligestillingsafdelingens hidtidigebevilling på godt 14 mio. kr. er flyttet med over i Arbejdsmarkedsstyrelsen, somministeren tidligere har lovet ville ske?

Spørgsmål 5

På hvilken baggrund benægter ministeren for ligestilling, atLigestillingsafdelingen er ved at blive nedlagt, jf. ministerens svar af 12. oktober2009 på alm. del - spørgsmål 233?

Spørgsmål 6

Ministeren for ligestilling bedes redegøre for, hvorvidt det er korrekt, at særligeindsatser mod vold mod kvinder og bekæmpelse af kvindehandel er blevetbeskåret med kr. 20 mio. kr. i 2010.
1/2

Spørgsmål 7

Ministeren for ligestilling bedes redegøre for, hvorvidt det er korrekt, atindsatsområdet ligestilling mellem mænd og kvinder med anden etnisk baggrundend dansk er blevet beskåret med knap 5 mio. kr., så der reelt ikke er afsatpenge af til dette indsatsområde i 2010.
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Pernille Vigsø Bagge (SF).Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på [email protected] og til [email protected].
På udvalgets vegne
Frank Aaenformand.
1/2