Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2009-10
PØU Alm.del Bilag 13
Offentligt
743990_0001.png
743990_0002.png
København d. 9. oktober 2009Til Folketingets ligestillingspolitiske ordførere,Kvinderådet har brug for jeres hjælp!Vi vil gerne gøre jer opmærksomme på, at vi er i en meget trængt økonomisk situation, bl.a.som følge af, at det tilskud, vi modtager over finansloven, ikke er blevet reguleret siden 2005 ogderfor reelt er udhulet med godt 10 %. Siden 2005 har det årlige tilskud til Kvinderådet været på1.2 mill. kr.Vi har i indeværende år foretaget en række nedskæringer i vores administration, og det kan ikkeundgå at få konsekvenser for de aktiviteter, vi har muligheder for at udføre, samt den vigtigeformidling af kvinde- og kønspolitiske spørgsmål.I 2010 vil vi være nødt til at foretage yderligere nedskæringer, der vil ramme denorganisatoriske krumtap i organisationen, sekretariatet, der i forvejen er meget lille i forhold tilde opgaver, Kvinderådet varetager. Vi har 3 medarbejdere, og to af stillingerne nednormeres.Vi vil derfor bede jer være opmærksomme på vores tilskud i forbindelse medfinanslovsforhandlingerne.Jeg kan oplyse, at vi har bedt om et møde med ligestillingsminister Inger Støjberg for atorientere hende om vores arbejde og drøfte vores økonomiske problemer. Vi afventer svar fraministeren.Om igangværende indsatserKvinderådet har de seneste år prioriteret indsatsen om følgende:

Lige repræsentation af kvinder og mænd

– med specielt fokus på kommunalpolitik. Vi er pt. igang med kampagnen ”Kvinder til tops” – en landsdækkende kampagnedag 7. november forflere kvinder i kommunalpolitik

Ligestilling på arbejdsmarkedet

– her er ligeløn og barsel til fædre vores mærkesager.

Støtte til etniske minoritetskvindeforeninger

– Kvinderådet har været fødselshjælper for dennye paraply Etniske Minoritetskvinders Råd. Vi driver rådgivningenKvinderådgivningen foretniske minoriteter.

Vold mod kvinder

– Kvinderådet koordinerer arbejdet i Det Nationale Voldsobservatorium, enekspertgruppe, der bl.a. leverer input til regeringens handlingsplaner på området.

Prostitution og trafficking –

her samarbejder vi med andre organisationer om at oplyse om denegative konsekvenser af prostitution, og vi arbejder for mere fokus på kunderne.Yderligere information om vores arbejde kan findes påwww.kvinderaadet.dkVenlig hilsenRandi Iversen, forkvinde