Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10
MPU Alm.del Bilag 734
Offentligt
889513_0001.png
Notat
EU & Internationalt PolitiskSekretariatJ.nr. DEP 323-00006Ref. KWC
Notat til Folketingets Europaudvalg
Kommissionens udkast til Kommissionsbeslutning om fastlæggelse af regler og beregningsme-toder med henblik på at kontrollere overholdelse af de i artikel 11, stk. 2, i Europa Parlamen-tets og Rådets direktiv 2008/98/EC omhandlede mål
Formålet med forslaget er, at fastsætte fælles EU-regler for beregning af, om gen-anvendelsesmålene i affaldsdirektivets artikel 11, stk. 2 er opfyldt.
Der skal stemmes om Kommissionens forordningsudkast den 16. september 2010.Forslaget vurderes at have statsfinansielle konsekvenser, i forbindelse med, at Miljøstyrelsen hverttredje år skal rapportere data for forsynings- og genanvendelsesmængder til Kommissionen. Detforventes at koste ca. 1 mio. kr. Forslaget vurderes ikke at have erhvervsøkonomiske og administra-tive konsekvenser.Forslaget forventes at have en neutral påvirkning af beskyttelsesniveauet, da Kommissionsbeslut-ningen hverken medfører en skærpelse eller en svækkelse af eksisterende danske miljøregler.Det er helt grundlæggende dansk holdning, at der ikke i affaldsdirektivets art 11, stk. 2, er hjemmeltil, at der i Kommissionsbeslutningen kan fastsættes definitioner, der supplerer de definitioner, der erfastsat i affaldsdirektivet, og dermed gælder generelt, men at der alene er hjemmel til at fastlæggeberegningsmetoder – og om nødvendigt definere termer i forhold til reglerne for beregning. Det erderfor dansk holdning, at det i forslagets art. 1 skal præciseres, at definitionerne alene finder anven-delse i forhold til Kommissionsbeslutningen. Danmark kan dermed acceptere Kommissionens for-slag, hvis det præciseres, at de i artikel 1 foreslåede definitioner alene finder anvendelse i forhold tilKommissionsbeslutningen. I modsat fald stemmes nej.