Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10
MPU Alm.del Bilag 181
Offentligt
767902_0001.png
767902_0002.png
PRESSEMEDDELELSE2. december 2009
Verden strømmer til skovkonference iKøbenhavnInteressen for at deltage i den internationale skovkonference under FN’sklimakonference har været så overvældende, at der nu er stop for yderligeretilmeldinger. 1.500 deltagere fra hele verden skal diskutere skovrydningenskonsekvenser for den globale opvarmning, biodiversitet og indfødte folk.Miljøminister Troels Lund Poulsen kan melde alt udsolgt til den store internationaleskovkonference Forest Day 3, der afholdes søndag den 13. december 2009 iRadisson Falconer Hotel & Conference Center på Frederiksberg.Forest Day 3 sætter fokus på skovenes samspil med klimaet og den globaleopvarmning. Skovkonferencen er ikke en officiel del af COP15, men foregår parallelthermed. Deltagerne består bl.a. af repræsentanter fra mellemstatsligeorganisationer, regeringer, forskere, miljøorganisationer og private virksomheder.Vært for skovkonferencen, miljøminister Troels Lund Poulsen (V), glæder sig overden store interesse:Ingen klima-hviledag- Vi har lagt Forest Day 3 om søndagen, hvor der er pause i klimaforhandlingerne, såflest mulige kan deltage. Alligevel overgår interessen alle forventninger. Det er megetglædeligt. Jeg er også glad for, at deltagerne dagen efter vil få lejlighed til at se nogleaf Danmarks dejlige skov- og naturområder på næste dags udflugt,siger Troels LundPoulsen.Skovene spiller en stor rolle for klimaet. Skovene optager og binder CO2, når devokser. Når skovene omvendt ryddes, frigøres der CO2. Det er anslået, at mellem 17og 20 procent af verdens samlede udslip af drivhusgas skyldes skovrydning ogforarmelse af skove, især i troperne. Dette er mere end det samlede bidrag fratransportsektoren. Begrænsning af CO2-udslippet fra skovrydning indgår idrøftelserne om en ny global klimaaftale.
- Forest Day 3 sætter fokus på de væsentligste udfordringer og muligheder og vilsøge svar på, hvordan man bedst sikrer en bedre beskyttelse og mere bæredygtigdrift af verdens skove. Kunsten er at finde løsninger, som kan reducere udslippet afdrivhusgasser og samtidig sikre hensynet til biodiversitet og lokale og indfødte folk.Det er afgørende, at vi støtter os til den bedste forskning på området og er åbne overfor nye idéer og løsningsforslag”,siger Troels Lund Poulsen.Busudflugt til NordsjællandForest Day 3 arrangeres af Miljøministeriet i samarbejde med Klima- ogEnergiministeriet, Udenrigsministeriet, Videnskabsministeriet og Centeret forInternational Skovforskning (CIFOR) samt en lang række øvrige internationaleorganisationer fra det såkaldte Collaborative Partnership on Forests (CPF).Mandag den 14. december har Miljøministeriet arrangeret en særlig Forest Day 3-ekskursion, hvor der stadig er enkelte ledige pladser. Flere end 250 deltagere fra 50forskellige lande skal blandt andet opleve Jægersborg Dyrehave, Vestskoven oghøre om det danske nationalpark-koncept og grundvandsbeskyttelse.Læs mere om Forest Day 3 og ekskursionen her (http://www.skovognatur.dk)Læs Miljøministeriet nyhed fra den 28.april:International konference omverdens skove(http://www.mim.dk/Nyheder/Pressemeddelelser/International_konference_om_verdens_skove.htm)
Yderligere oplysninger:Forstfuldmægtig Christian Lundmark Jensen, Skov- og Naturstyrelsen, tlf. 72 54 2602, mobil: 20 78 10 14, e-mail:[email protected]Pressesekretær Mette Thorn, departementet, tlf. 72 54 60 60, mobil: 41 31 85 28, e-mail:[email protected]