Udenrigsudvalget 2009-10, Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10
URU Alm.del Bilag 42, MPU Alm.del Bilag 113
Offentligt
755763_0001.png
755763_0002.png
755763_0003.png

Rød alarm over København - 7 meters vandstigning

Til verdens parlamentarikere og andre politiske beslutningstagere*Fra den 7. til 18. december kommer alverdens ledere til klima-topmøde i Københavnfor at diskutere den globale opvarmning.*Vi har forberedt en velkomst-happening ’SEVEN METERS’, hvor vi med en 24 kilometerlang line af røde blinkende diode-lygter vil markere en vandstigning i København på7 meter, som en visualisering af hvordan byen ser ud efter at al Grønlands is ersmeltet. Linjen bliver synlig fra både Bella Center hvor COP15 mødet foregår og iKøbenhavn langs søer, veje og kanaler. Samtidig vil vi omringe COP15 mødet medkæmpestore klimarelaterede skulpturinstallationer.*Læs nedenstående appel (på dansk, engelsk, fransk og spansk) om at brugediodelygterne påhttp://SevenMeters.net/index.php?option=com_jumi&fileid=4&Itemid=108&lang=da*Gå ind påwww.SevenMeters.netfor at skrive en kommentar til kampagnen, eller forat søge yderligere oplysninger.http://sevenmeters.net/index.php?option=com_fabrik&view=form&fabrik=3&random=0&Itemid=111&lang=da*Selvfølgelig kan man ikke ændre klimaet ved at bruge røde lygter - men vi kanskabe en bevægelse og et symbol på at vi selv er parate til at omlægge voresforbrug og at vi vil forholde os ansvarligt til den truende klima-krise. Sammen kanvi skabe en sommerfugle-effekt, der lader en rød blinkende storm blæse over verden,som siger ”Vi gør noget nu og vi gør det hurtigt”.*Jeg takker på forhånd for interessen og håber at vi finder bred opbakning tildenne kunstmanifestation imod global opvarmning.
Venlige og travle klimahilsenerJens Galschiøtog de mange travle medarbejdere på SEVENMETERS projektetYderligere info:www.SevenMeters.netAdministrator afwww.SevenMeters.net:Lasse Markus +45 6170 3083(mobil) el. +45 6618 4058Jens Galschiøt: [email protected]Tlf. +45 6618 4058 el. /+45 4044 7058 (mobil)
*******SEVENMETERS****OPRÅB**** SEVENMETERS*********Vær med til at lave et opråb og skabe et samlet symbol på at politikerne ikke gørnok for at imødegå den globale opvarmning!90% af klimaforskerne udtaler at vi står over for en klimatrussel, som vi selv harskabt og som truer vores civilisation. Men kan vi ændre vores adfærd og dervedafværge katastrofen? Og er vi villige til det? Eller er vi endnu en flok lemmingermed kurs mod afgrunden.Løsningen er enkel: Klimakrisen kan grundlæggende kun undgås ved et massivt fravalgaf forbrug og energi der producerer CO2 og et massivt tilvalg og investering i CO2-fri forbrug og energi-produktion. Problemet er hvordan, hvor hurtigt og hvornår?SevenMeters.net. Hvis al Grønlands is smelter, vil havvandet stige 7 meter. Detteer en af de langsigtede konsekvenser af den globale opvarmning. Vi har opkaldtSevenMeters kampagnen efter denne vandstigning, fordi det er et helt håndgribeligtog letforståeligt resultat af klimaforandringerne.24 kilometer røde blinkende lys vil tegne en streg i 7 meters højde i Københavnunder FN's klimatopmøde i december 2009. I andre byer rundt om på kloden vilaktivister lave lignende 'vandlinjer'. Målet er at gøre symbolet så stærkt, at baredet at tænde en rød blinkende cykellygte under et miljømøde, demonstration m.m. vilsende et opråb og et signal om at der ikke bliver gjort nok for at standse denglobale opvarmning.Vi vil bruge SevenMeters og lygterne til at sætte fokus på de menneskeligekonsekvenser af den globale opvarmning. Det handler ikke kun om dyreliv, planter ogvandstigninger, men om de kolossale konsekvenser for menneskeheden i form afkommende folkevandringer forårsaget af tørke og oversvømmelser. FN forudsigerblandt andet at der vil komme 200 millioner klimaflygtninge i løbet af de næste 40år.SevenMeters.net er lanceret fra Danmark, og viser vandstigningens konsekvenserlokalt for København. Men kampagnens fokus er globalt og opfordrer og støtteraktivister overalt på kloden til at tage ideen op i deres lande og bruge de rødediodelygter til at markere den 'nye' vandlinje i deres lande - eller på anden mådebruge symbolet med røde blinkende lygter.Kan man ændre klimaet ved at bruge røde lygter.? Nej! - men vi kan skabe enbevægelse og et symbol på at vi selv er parate til at omlægge vores forbrug og atvi mener at politikerne ikke gør nok. Hvis du og millioner af andre hjælper med atbringe ideen videre, kan vi sammen skabe en sommerfugle-effekt, der lader en rødblinkende storm blæse over verden, som siger "gør noget nu og gør det hurtigt".
Vi opfordrer dig til at;- sende denne mail videre til alle på din mailliste, gå selv ind på websidenwww.SevenMeters.netog meld dig selv til maillisten så du løbende bliver opdateretomkring projektet og vores aktiviteter.- blive aktiv i SevenMeters.net kampagnen. Tilslut dig eller opret en SevenMeterslokalgruppe og begynd at lave kreative aktioner, der kan sætte fokus på den globaleopvarmning og dens konsekvenser og skubbe til de nødvendige forandringer.
- hvis du allerede er aktiv i en miljøgruppe eller andet, opfordres du til at brugesymbolikken og signalværdien fra røde blinkende lygter til at sætte fokus på det Iforvejen laver.Det er den danske billedhugger Jens Galschiøt der står bag manifestationenSevenMeters.net. Kunstneren er uafhængig af alle politiske og religiøse interesserog har ofte lavet globale kunstevents til forsvar for et humanistisk menneskesynbl.a. i samarbejde med demokratibevægelsen i Kina og de oprindelige folk i Mexico.Vi håber at mange enkeltpersoner og organisationer vil tilslutte sig projektet ogvære med til at bruge de røde diodelygter som symbol på den globale opvarmningskonsekvenser.
******************
Kontakt os på; Banevænget 22 – DK-5270 Odense NTel: +45 6618 4058 / +45 6170 3083, Fax +45 6618 4158E-mail: [email protected]