Kulturudvalget 2009-10
KUU Alm.del Bilag 107
Offentligt
789093_0001.png
789093_0002.png
-----Oprindelig meddelelse-----Fra: [email protected] [mailto:[email protected]]Sendt: 23. januar 2010 23:49Til: Per ClausenEmne: DR censurerer kritiske licensbetalereKære Per ClausenDet er lykkedes Danmarks Radio at få fjernet en kritisk licensbetalergruppe med18.000 medlemmer fra Facebook.Man kan mene om gruppen,hvad man vil, men det er bekymrende, at DR på den mådecensurerer kritiske røster og forhindrer dem i at forsamle sig og ytre sig.Jeg tillader mig derfor at sende dig en kopi af en mail, som jeg just har sendt tilDR´s direktør, Kenneth Plummer.Jeg håber, at du som medieordfører vil se på de demokratiske aspekter af DR´shandlemåde.
Kære Kenneth PlummerJeg ønsker at udtrykke min dybeste bekymring over DR ´s succesfulde forsøg på at fåFacebook til at lukke en kritisk licensbetalers facebookgruppe,"Støt Lars' kamp modDR Licens".Læs mere her:http://www.180grader.dk/Krimi/dr-advokat-jeg-bad-om-at-faa-facebook-side-lukket#comments"Støt Lars' kamp mod DR Licens" er et legitimt forum for en kritisk diskussion afmedielicensen. Det er derfor dybt bekymrende, at DR censurerer gruppens 18.000medlemmer og afskærer dem fra at forsamle sig og udveksle synspunkter og erfaringeri deres demokratisk set legitime arbejde på at få afskaffet medielicensen.Jeg er ikke selv medlem af den pågældende Facebookgruppe og er grundlæggende ikkeimod licensbetaling. Men personligt er jeg dybt skeptisk over for en i praksisobligatorisk medielicens, der også rammer folk uden tv og radio. Jeg mener, at deter andre måder at sikre DR indtægter på, uden at man tvinger folk til at betale,blot fordi de har en Internetopkobling.Personligt mener jeg, at DR har en eksistensberettigelse. I mit virke sompressemedarbejder har jeg haft den fornøjelse at arbejde sammen med flere af DR´stopprofessionelle medarbejdere. En af disse er P1´s historiejournalist, DortheChakravarty, der i sin seneste udsendelse fortalte om ytringsfrihedens martyr, P.A.Heiberg, der i 1799 blev landsforvist for sine kritiske ytringer om staten Danmark.Det er personer som Heiberg, der har skabt det demokratiske grundlag på hvilketjeg, "Licenskritiske Lars" og DR kan ytre os og debattere.Et frit og demokratisk samfund er en grundlæggende forudsætning for DR´s eksistens!I et demokratisk samfund har man en grundlovssikret ret til at forsamle sig. Manhar en grundlovssikret ret til at ytre sig, også kritisk. I et demokratisk samfundmå DR acceptere, at der findes kritikere, der stiller spørgsmålstegn ved DR´s
finansiering og eksistensberettigelse. I et demokratisk samfund må DR endog findesig i at blive modarbejdet.DR´s advokat mener, at Facebookgruppens stifter handler i strid med almentanerkendte adfærdsmønstre, men gruppen rummer 17.999 andre kritikere, som nuafskæres fra at ytre sig og forsamle sig. Det kaldes censur.Det er censur, når DR foranlediger, at et debatforum lukkes på Internettet på såløst et grundlag og uden, at nogen dansk lov er overtrådt. DR´s handlemåde er ikkei Grundlovens ånd, og DR modarbejder en demokratisk proces, der burde forløbe frit.DR´s forsøg på at knægte ytringsfriheden er enhjemme i et demokrati. Derfor vil jeg opfordreog træde i karakter som demokratiets forsvarerkritikere ved at afskære dem muligheden for atMed venlig hilsenHenrik SchillingTornemarksvej 204700 NæstvedTlf: 55 44 51 44Denne mail sendes I kopi til folketingets medieordførere.uværdig handling, som ikke hørerDR til at genoverveje beslutningeni stedet for at lukke munden påforsamle sig og ytre sig.