Kulturudvalget 2009-10
KUU Alm.del Bilag 1
Offentligt
739000_0001.png
739000_0002.png
739000_0003.png

Kulturudvalget

Til:

Dato:

Udvalgets medlemmer og stedfortrædere7. oktober 2009

Kulturministeriets lovprogram 2009-10

Kulturministeren forventer at fremsætte otte lovforslag i den kommende sam-ling, hvoraf to forslag fremsættes i oktober 2009.Vedhæftet er listen over de otte lovforslag med en kort beskrivelse, jf. stats-ministerens skriftlige redegørelse til Folketinget tirsdag den 6. oktober 2009.
Med venlig hilsen
Anne Mette Risager,udvalgssekretær
1/3

Kulturministeren

Ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om ophavsret

(Gennemførelse af direktivet om audiovisuelle medietjenester m.v.) (Okt

I)

Forslaget gennemfører en række bestemmelser i direktiv 2007/65/EF omaudiovisuelle medietjenester. Det drejer sig bl.a. om bestemmelser om tv-lignende tjenester, der leveres on-demand, samt om nye regler vedrørendetraditionel fjernsynsvirksomhed.

Ændring af lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner

under Kulturministeriet (Ændring af status for Danmarks Designskole,

fusioner m.v.) (Okt I)

Forslaget betyder, at Danmarks Designskole og Designskolen i Kolding æn-drer status til højere videregående uddannelsesinstitutioner. Der foretagesendvidere en række mindre justeringer af lovgivningen som følge af planlagtefusioner af en række kunstneriske uddannelser.

Ændring af lov bygningsfredning (Nov I)

Forslaget vedrører mindre justeringer bl.a. hjemmel til gennemgang af allefredede bygninger i Danmark og til at kunne frede selvstændige arkitektoniskeværker i landskabet. Lovforslaget følger op på et gennemført udvalgsarbejdeom bygningsbevaring under Kulturministeriet.

Ændring af lov om sikring af kulturværdier i Danmark (Nov I)

Der er tale om justeringer af loven bl.a. vedrørende en forlængelse af Kultur-værdiudvalgets sagsbehandlingsfrist, harmonisering i forhold til EU-regler ogforhøjelse af strafferammen for overtrædelse af loven.

Ændring af museumsloven m.v. (Nov I)

Lovforslaget indebærer, at hovedparten af de tidligere amtskommunale tilskudtil kulturformål fremover administreres af Kulturministeriet. Der er tale om til-skud til konserveringscentre og statsanerkendte museer samt en mindre ræk-ke andre driftstilskud. Der er etableret enighed mellem regeringen og KL omdenne løsning.

Lov om tilbagelevering af kulturgenstand, der er ulovligt fjernet fra et

land, der har tiltrådt UNIDROIT-konventionen om konventionen om stjål-

ne og ulovligt eksporterede kulturgenstande (Jan I)

Lovforslaget gennemfører UNIDROIT-konventionen i dansk ret. Fremover vilder gælde en tilbageleveringspligt for kulturgenstande af en vis kulturel betyd-ning, der er stjålet i eller eksporteres ulovligt fra et andet konventionsland.

Lov om fordeling af overskud fra lotteri samt heste- og hundepuljevæd-

demål (Feb I)

Forslaget vedrører fordelingen af overskud fra lotteri samt fra heste- og hun-
2/3
depuljevæddemål. Lovforslaget skal ses i sammenhæng med lovforslagenefra skatteministeren og finansministeren på spilleområdet.

Lovgivning om tilskudsmodtagende, selvejende institutioner på Kultur-

ministeriets område (Feb II)

Lovforslaget vedrører en samlet lov på Kulturministeriets område, hvor allerelevante forhold vedrørende styrelsesforhold, tilsyn, økonomi m.v. for til-skudsmodtagende, selvejende institutioner vil indgå. Lovforslaget følger op påen tværministeriel rapport fra april 2009 ”Selvejende institutioner – styring,regulering og effektivitet.”
3/3