Kommunaludvalget 2009-10
KOU Alm.del Bilag 59
Offentligt
813852_0001.png
813852_0002.png
INVITATION TIL HØRING PÅ CHRISTIANSBORG
Danmark somhøjhastighedssamfund
Højhastighedskomiteen fremlagde i januar 2010 sin rapport om Danmarksom højhastighedssamfund.Budskabet er klart:Hvis Danmark skal vedblive med at være et af verdensmest konkurrencedygtige samfund, skal vi blive bedre til at implementereog anvende nye teknologiske muligheder og sætte langt større fokus på atrealisere gevinsterne ved brug af it og bredbånd.Målet kan ikke nås uden nytænkning blandt beslutningstagere på alle niveau-er i samfundet – politisk, administrativt og forretningsmæssigt. Og uden enstærk og bredt forankret strategi for højhastighedssamfundet, risikerer Dan-mark at tabe i det internationale kapløb om økonomisk vækst, investeringerog beskæftigelse.Højhastighedskomiteen er kommet med over 40 anbefalinger, der skal bringeDanmark ind i den nye økonomiske og digitale tidsalder.Alle gode idéer og løsninger skal på bordet inden kursen for Danmark ud-stikkes for de kommende år.Tiden er knap, så det haster.Derfor sætter Dansk Energi højhastighedssamfundet på dagsordenen:
FREDAG DEN 16. APRIL 2010Kl. 9.00 – 13.00I FÆLLESSALEN PÅ CHRISTIANSBORGVi har inviteret et politisk panel bestående af ordførere fra de politiske partier iFolketinget, samt en række internationale og nationale eksperter.
TILMELDING:send en mail til Malene N.Kaul på [email protected]eller pr. telefon 35 300 468Tilmeldingsfristmandag den 12. april
Kom og overvær debatten om Danmarks fremtid!
SE PROGRAMMET PÅ NÆSTE SIDE
Program9.00:9.30:Registrering og kaffeOplæg fra organisationer og eksperter ogdebat med de politiske ordførereCopenhagen EconomicsOECDDI ITEKForbrugerrådetGartner GroupEksperterne giver et kort oplæg på maksimalt15 minutter. Efter hvert oplæg har politikernemulighed for at stille uddybende spørgsmål til denrespektive oplægsholder samt fremføre egne hold-ninger og synspunkter til hvordan Danmark bliveret højhastighedssamfund.
Kort om oplægsholderne:OECDhar i mere end 40 år været en af verdens største ogmest pålidelige kilder til landestatistikker og økonomiskesamt sociale data. Ud over at indsamle data, overvågerOECD løbende udviklingen og analyserer it- og telemarke-det i hele verden med henblik på at give beslutningstagernei medlemsstaterne det bedste fundament for skabelsen afhøjhastighedssamfund. Fokus er blandt andet på bæredygtigøkonomisk vækst, at øge beskæftigelsen, fastholde finansielstabilitet og bidrage til den teknologiske udvikling.
Gartner Groupblev grundlagt i 1979 og er i dag ver-
dens førende konsulentvirksomhed inden for teknologiog rådgiver både private virksomheder og offentligemyndigheder. Gartner har på verdensplan mere cirka 4.000medarbejdere, hvoraf 1.200 er analytikere og konsulenter,der betjener kunder i 80 lande. Gartner Danmark har blandtandet bistået Højhastighedskomiteen med en delrapport omvurdering af fremtidens behov for båndbredde i Danmark.
Forbrugerrådetblev stiftet i 1947 (dengang under
12.00:12:45:
Opfølgende debat mellem politikereog oplægsholdereAfslutning
andet navn) og er en uafhængig forbrugerorganisation, dervaretager alle forbrugeres interesser overfor erhvervsliv ogmyndigheder. Forbrugerrådet er en paraplyorganisation,som består af omkring 30 landsdækkende organisationer,en håndfuld lokale forbrugergrupper og personlige medlem-mer. Derudover indgår Forbrugerrådet som aktiv part i deneuropæiske sammenslutning The European Consumers’Organisation (forkorter BEUC).
Copenhagen Economicsblev grundlagt i 2000, og
beskæftiger mere end 25 internationale eksperter inden forøkonomi og er især stærke inden for energi og klima, telekom-munikation og regulerede tjenester. Copenhagen Economicser blandt de 20 førende økonomiske konsulentvirksomhederi verden, og kunderne tæller store og mellemstore virksom-heder, myndigheder og erhvervsorganisationer, centraleeuropæiske ministerier og internationale organisationer, f.eks.Europa-Kommissionen og Verdensbanken.
DI ITEKer et branchefællesskab i DI for virksomheder
inden for it, tele, elektronik og kommunikation. DI ITEKarbejder blandt andet for at styrke den faglige udvikling ogdet tværgående sammenhold blandt DI ITEKs medlemsvirk-somheder og varetager branchens interesser såvel udadtiloverfor regering, Folketing og offentlige myndigheder.
Dansk Energier erhvervs- og interesseorganisation for
energiselskaberne i Danmark. Dansk Energi arbejder på atforbedre medlemsvirksomhedernes vilkår og konkurren-ceevne for at sikre udvikling, vækst og velfærd i Danmark.På teleområdet varetager Dansk Energi interesserne foralle de energiselskaber, som ruller fibernet ud til danskehusstande, offentlige institutioner og virksomheder. Hoved-formålet er at sikre de bedst mulige rammebetingelser ogmest gunstige vilkår for skabelsen af Danmark som højhas-tighedssamfund - set fra et kommercielt såvel som fra etsamfundsmæssigt og forbrugermæssigt perspektiv.
Dansk EnergiIRosenørns Allé 9I1970 Frederiksberg CTel. 35 300 400IFax 35 300 401Iwww.danskenergi.dk