Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del Spørgsmål 201
Offentligt
797148_0001.png

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Til:

Dato:

Fødevareministeren9. februar 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

FLF alm. del

Spørgsmål 201

Ministeren bedes redegøre for, om det i Danmark allerede anvendte stofalginat er et fortykningsmiddel på linje med thrombin (kødklister) eller ej,eftersom en repræsentant for Fødevarestyrelsen har fremsat modsatrettedeudtalelser om alginat på henholdsvis Fødevarestyrelsens hjemmeside den 4.februar 2010 og til web-mediet videnskab.dk den 8. februar 2010 medfølgende citater:Fødevarestyrelsens hjemmeside: "Der er ikke noget nyt i at brugetilsætningsstoffer til at binde kød sammen med. F.eks. kender vi det alleredefra kogt skinke, hvor man bruger stoffet alginat som fortykningsmiddel."Videnskab.dk: "Alginat er et helt andet stof. Det er ikke et enzym og kan ikkebruges som fortykningsmiddel. Det er cellevægge fra tang. Forskellen er ogsåden, at alginat kun kan bruges i forarbejdede fødevarer. Det vil sige, det måikke bruges i råt kød."Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på [email protected] ogtil [email protected].På udvalgets vegne
René Christensenformand
1/1