Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del Bilag 275
Offentligt
853753_0001.png
Det Rådgivende Fødevareudvalgs EU-underudvalg§2-udvalget (Landbrug)[email protected], [email protected]
18-05-2010
Dok. 101208/

Høring af notat om udkast til Rådets konklusioner om at nedbringe

befolkningens saltindtagelse med henblik på bedre sundhed

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har sendt notat om udkast til Rådetskonklusioner om at nedbringe befolkningens saltindtagelse med henblik på bedresundhed i høring (Sagsnr.: 2010-20-221-00444/ Dep. sagsnr. 4970). Forbrugerrådethar følgende kommentarer til notatet.Forbrugerrådet mener overordnet, at det er positivt, at EU-medlemsstaterne gør enaktiv indsats for at nedbringe befolkningens saltindtag for at mindske risikoen forhjerte-karsygdomme.Forbrugerrådet ser gerne, at der lægges op til en mere konkret indsats, herunder:at der identificeres i hvilke produktgrupper, det ville være mest relevant atreducere saltindholdetat der fastsættes konkrete mål for industriens reduktion af salt i fødevarer,og at det omfatter alle produkter i de respektive produktgrupperat der lægges op til at reduktionen er gradvis, så befolkningen gradvisvænnes til en mindre salt smagat mærkningen af saltindhold forbedres, så det bliver tydeligt på allerelevante produkterat der bestemmes minimumsniveauer af saltindhold i forhold til tekniskeog mikrobiologiske kravat der udføres flere sammenlignende test af saltindhold i relevanteprodukter og at dette overvåges over tidat der gennemføres en informationsindsats over for befolkningenat der støttes sensorisk forskning i alternativer til saltat indsatsen skræddersys til at nå alle socioøkonomiske grupper
Med venlig hilsen
Vagn JelsøeAfdelingschef
Camilla UdsenFødevarepolitisk medarbejder1/1