Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del Bilag 137
Offentligt
790722_0001.png
790722_0002.png
Biodynamisk Forbrugersammenslutning27-1-2010FødevarestyrelsenMørkhøj Bygade 192860 Søborg
Høringssvar om (forbud mod) GMO-majsMON88017xNK603Vi har modtaget Styrelsens brev af 25-1-2010 herom (J.nr.: 2009-20-24-00254/ BICB)Vi i Biodynamisk Forbrugersammenslutning drager som forbrugere konklusionerne efterfølgende.Set i et nuværende naturvidenskabeligt paradigma og med dennes begrænsede forudsætninger ertingene ikke bevist, som I skriver.Men set med vores holistiske og erfaringsbaserede opfattelse af universet og fx fødevarer, så er detvores sikre overbevisning, at fremtiden vil vise, at vi vil få ret i vores opfattelse af tingene.
Hvorfor bliver mange amerikanerne så umanerlige tykke ogfede?Det skyldes bl.a., at de spiser GMO-madvarer.At denne majs gerne må inficere alle andre majs, økologiske somkonventionelle GMO-frie majs finder vi ganske forkasteligt.EU-borgernes frie valg imod GMO bør respekteres.Filosoffen Rudolf Steiner forudså for snart 100 år siden, at vi ved århundredskiftet (år 2000)ville sidde ved bugnende borde og dog ikke blive mætte.Den tid er kommet. Vore fødevarers kvalitet målt på mængde af livsenergi, som naturvidenskabeligtkan synliggøres ved billedmetoder, er faldet i værdi. 2 godkendte Ph.d-afhandlinger herom påLandbohøjskolen viser helt klart dette.Der er virkelig grund til, at udvise den allerstørste skepsis overfor GMO-varer.Dyreforsøg harigen og igen vist, at GMO-foder har negative virkninger på dyrenes organer.En tysk doktorafhandlig i Kassel har vist, hvordan GMO-majs er meget, meget ringerebilleddannende end samme majs dyrket konventionelt og uden GMO-forvridninger.
Lige meget hvor mange gange EU ved stående udvalg og såkaldte ekspertgrupper m.v. påstår, atGMO-planter ikke er anderledes end ikke-GMO-planter,så er og bliver det løgn.I skriver i jeres nævnte brev, at”EFSA konkluderer i sin udtalelse - - -, at majs 59122x1507 er lige såsikker som tilsvarende ikke-genmodificerede majs, og at der ikke er noget, der tyder på, at markedsføringen -- - vil have negative effekter på menneskers eller dyrs sundhed - - -”.
Vi tror gerne, at markedsføringen ikke umiddelbart har negative effekter på vores sundhed.Men det er jo ikke markedsføringen, det handler om. Det handler om, hvorvidt GMO-majssom sådan skader vores sundhed.Der er overhovedet intet bevis-argument i EFSA’s såkaldte citerede ”bevis”. Det virker på ossom et forsøg på ren ordmanipulation med os forbrugere! Men det er gennemskuet.Vi har gang på gang på gang skrevet til såvel Fødevaredirektoratet/styrelsen og ministre om denævnte naturvidenskabelige beviser, som helt entydigt viser, at de biodynamiske billede-forsknings-metoder kan kende forskel i dobbelt blindforsøg mellem 4 plantekatogorier, nemlig de- Biodynamiske- Økologiske- Konventionelle og- Gensplejsede.I nævnte rækkefølge bliver planterne ringere og ringere til at danne gode, fintformede ogdetaljerede billedstrukturer.Det er og bliver naturvidenskabeligt bevist, at der er forskel på GMO-planter og andre planter.Tilbage til de bugnende borde med mad, som vi ikke bliver mætte af: Vi spiser og spiser, fylder osmed dårlige ”fødevarer”,vore kroppe buler ud, men lige meget hvor meget vi spiser, så får viikke vore behov for reel næring opfyldt.Vi bliver ikke mætte og kan ikke holde os raske. Derforbliver stadig flere og flere syge, fx af demens.Undersøgelser i bl.a. Danmark har gang på gang vist, at et stort flertal i befolkningen er imodmanipuleret GMO-plantematerialer. Vær venlig at respektere befolkningens retsfølelse.
For vores sundheds skyld – stem imod forslaget – tak.Med venlig hilsen og p f vLars Mikkelsen, Toftevænget 30, 3320 Skævinge, 4828 8700[email protected]Nærmere kildemateriale:Mere om den praktiske anvendelse af denne biokrystalisationsmetoden kan ses på:
www.biodynamisk-forskning.dk/brochure/brochure.pdfDoktorafhandling ved Universitetet i Kassel, Tyskland, 2000, ved Lukas Rist: "Theoretische undeksperimentelle Untersuchungen über den Einfluss der genmanipulation auf die Integrität der Arten".De nævnte 2 Ph.d-afhandlinger ved Landbohøjskolen er udført afJens-Otto Andersen og Anette Tingstad.”Kvalitet og Metode – stigbilleder til kvalitetsvurdering af fødevarer” af Annette Tingstad, Gads Forlag, ISBN 87-12-03845-8. Findes også som bog på engelsk.