Erhvervsudvalget 2009-10
ERU Alm.del Bilag 3
Offentligt
740838_0001.png
Fra:Søren VæverSendt:5. oktober 2009 14:32Emne:Folketingets kommende tv-kanal inviterer dit udvalg på besøg
Kære udvalgsformandFolketinget lancerer sin egen tv-kanal den 1. november 2009, samtidig med at landet overgår til det digitalesendenet. Dette blev besluttet i forbindelse med den mediepolitiske aftale for 2007-2010.Kanalen, som hedder ”Folketinget”, kan følges både på tv og på Folketingets hjemmeside. Der er tale om entransmissionskanal, som sender de parlamentariske møder – suppleret med korte oplysningsprogrammer,hvis sigte er at bidrage til borgernes forståelse af Folketinget og dets arbejde. Det er Folketingetsadministration, som har ansvaret for kanalen.Orientering til Folketingets medlemmer om den nye tv-kanalInden kanalen går i luften, vil vi gerne orientere Folketingets medlemmer om kanalen. Det vil ske påFolketingets intranet. I forlængelse af et udvalgsmøde vil vi også gerne invitere udvalgene til en kortorientering i tv-stationens lokaler i kælderen under Christiansborg. På mødet kan medlemmerne bese tv-stationen, og vi vil orientere om kanalens sendeflade og det mandat, som kanalen har fået af FolketingetsPræsidium.Kort fortalt er der tale om en transmissionskanal, der vil sende fra følgende møder:
Alle møder i salen.Åbne møder i Europaudvalget.Åbne samråd.Offentlige høringer og ekspertmøder, som arrangeres af udvalgene.Udvalgte møder fra EU’s institutioner.Ca. 50 korte oplysningsprogrammer om året, som bliver produceret under ansvar af FolketingetsKommunikationsenhed. Formålet med programmerne er at bidrage til borgernes forståelse afFolketinget og dets arbejde.
Vi vil bede udvalgssekretæren for dit udvalg om at være behjælpelig med at arrangere orienteringsmødet,som vi håber kan gennemføres i løbet af uge 43 og 44.
Med venlig hilsenSøren VæverKommunikationschef

Kommunikationsenheden

ChristiansborgDK-1240 København K.Tlf. +45 33 37 55 00Dir. +45 33 37 34 01www.ft.dk