Erhvervsudvalget 2009-10
ERU Alm.del Bilag 264
Offentligt
873149_0001.png
873149_0002.png

Kommissorium for detailhandelsforum

23. juni 2010

Baggrund

Detailhandelen spiller en vigtig rolle for liv og bosætning i alle dele aflandet. Mange af de mindre butikker i yderområderne er imidlertid udfor-dret, da forbrugerne i vidt omfang søger til butikker i større byer, hvorudvalg og prisniveau typisk er mere fordelagtigt. Særligt i yderområderneer der således grund til at støtte op om, at der er lokale handlemuligheder.Her spiller beboerne en væsentlig rolle som lokale forbrugere.På den baggrund nedsættes et detailhandelsforum, der bl.a. skal se nær-mere på de generelle rammer for drift af små butikker og mulighedernefor at skabe gode rammer for dagligvareindkøb indenfor rimelig afstand.

Forummets opgaver

Forummet får til opgave at:Kortlægge de generelle rammer for drift af små butikker, herunderinitiativer der kan skabe gode rammer for dagligvareindkøb indenfor rimelig afstand.Kortlægge støtteordninger og tillægsfunktioner til den dagligedrift af små butikker.Vurdere erfaringer med og effekten af de nuværende mulighederfor at understøtte butiksdriften.Undersøge varebindingers betydning for udbredelsen af detail-handel på servicestationer.Forummet kan i sit arbejde inddrage erfaringer fra udlandet samt fra ”bestpractices” her i landet. Forummet kan ad hoc inddrage relevante parter,herunder repræsentanter fra forskningsinstitutioner og virksomheder.Forummet skal senest 1. september 2011 komme med en samlet analyseog forslag til konkrete initiativer, der kan styrke detailhandelen i mindrebutikker.Eventuelle statslige merudgifter afholdes inden for ministeriernes eksiste-rende økonomiske rammer.

Forummets sammensætning

Forummet nedsættes af økonomi- og erhvervsministeren efter indstillingfra følgende:DIDansk ErhvervDe Samvirkende KøbmændDansk DetailHåndværksrådetDanske Slagtermestres LandsforeningNærbutikkernes LandsforeningHORESTA
2/2
Danmarks Restauranter & Cafeer (DRC)ForbrugerrådetHK/HandelLandbrug og FødevarerEnergi- og OlieforumBenzinforhandlernes Fælles RepræsentationKLIndenrigs- og SundhedsministerietMiljøministerietMinisteriet for Fødevarer, Landbrug og FiskeriSkatteministerietØkonomi- og Erhvervsministeriet (formand)