Erhvervsudvalget 2009-10
ERU Alm.del Bilag 224
Offentligt
858836_0001.png
Campingrådet, Mosedalvej 15, DK-2500 ValbyTlf. + 45 39 27 88 44 / fax + 45 39 27 80 44[email protected] / www.campingraadet.dk
Folketingets ErhvervsudvalgChristiansborgValby, den 18. maj 2010

Til Erhvervsudvalget

Campingrådet vil med denne skrivelse gerne anmode om at få foretræde for erhvervsudvalget.Danske campingpladser er, som resten af det danske turisterhverv, meget hårdt ramt af svigtende udenlandskeovernatninger og svære rammevilkår.Campingrådet har igennem lang tid kæmpet for bedre økonomiske rammevilkår sammen med det øvrige turisterhvervi Turisterhvervets Samarbejdsforum (TS) og i Dansk Erhverv.Baggrunden for ønsket om foretræde er, at Campingrådet har udarbejdet en række forslag til, hvordan de økonomiskerammevilkår kan forbedres for de danske campingpladser:

Moms og energiafgifter

Campingrådet ønsker momsen på overnatning nedsat til minimum det svenske niveau og indført fuldfradragsret på alle energiafgifter. Campingrådet har dog registreret, at der ikke er den store opbakning tildisse forslag.

Solceller

Campingrådet har ligeledes registret, at det er regeringens ønske at fremme ”grøn

turisme og udvikling og

anvendelse af avanceret grøn teknologi.”

(Viden,vækst, velstand, velfærd).Campingrådet ønsker at blive

”foregangserhverv for anvendelse af solceller i større skala”.

Campingrådetønsker, at der oprettes en investeringsordning, der giver de danske campingpladser investeringstilskud til atinstallere solcelleanlæg. Disse anlæg har i dag en alt for lang forrentningstid til, at der er interesse for atinvestere heri. I dag er forrentningstiden 13-15 år. Denne skal ned på 3-5 år.Solceller og camping passer særdeles godt sammen, da langt det største el- og energiforbrug ligger isommerperioden.Med de danske campingpladser som

”forsøgsområde”

for solceller vil der både kunne skabes bedrerammevilkår for campingpladserne og nye arbejdspladser i den spirende danske solcelleindustri.
Skulle Campingrådet få foretræde for udvalget, så vil vi inden mødet rundsende et notat, der beskriver Campingrådetsløsninger på de udfordringer camping i Danmark står overfor.
Med venlig hilsenPoul Fejer ChristiansenDirektør