Erhvervsudvalget 2009-10
ERU Alm.del Bilag 192
Offentligt
840043_0001.png
840043_0002.png
SEMINAR
Forbrugerbeskyttelse – kan man få for meget information?Onsdag den 16. juni 2010 kl. 10-13i Finanssektorens Hus, Amaliegade 7Seminaret henvender sig til politikere og eksperter samt andre med interesse for den finansielle sektor,specielt forbrugerbeskyttelse og boligfinansiering.BaggrundForbrugerpolitik og forbrugerbeskyttelse er emner, der fylder mere og mere i den finansielle verden – ogsåpå realkreditområdet. I kølvandet på den finansielle krise er der en bølge af ny regulering på vej. Nogletiltag er allerede præsenteret og drøftes i øjeblikket, mens andre må forventes at blive fremlagt i nærmestefremtid.Hidtil synes svaret på enhver udfordring på de finansielle markeder at være mere regulering. Pårealkreditområdet har det resulteret i lånetilbud, der bare vokser og vokser i antal sider. Udfordringenbestår i at finde den rette balance; realkreditinstitutterne skal give forbrugerne objektiv og dækkendeinformation, således at forbrugerne bliver i stand til selv at træffe beslutning.Hvis mængden af information bliver for stor, risikerer man, at forbrugerne reelt opgiver at sætte sig ind imaterialet. Forbrugerne har stadig brug for de finansielle produkter, men aftalerne indgås ikke længere pået "oplyst grundlag", hvis forbrugeren ikke magter at læse materialet. Man kan derfor diskutere, om destore mængder informationer reelt er til gavn for forbrugerne, eller om vi har nået grænsen for, hvor megetpapir og hvor mange informationer man som forbruger kan håndtere og – ikke mindst - have gavn af.
Program:
Kl. 09.30 – 10.00Registrering og kaffeKl. 10.00 – 12.00SeminarKl. 12.00 – 13.00Let buffetSeminaret består af følgende indlæg:

Velkomst og indledning v/direktør Karsten Beltoft

De eksisterende forbrugerbeskyttelsesregler på det finansielle område

Vicedirektør Julie Galbofra Finanstilsynet giver bud på, hvordan de eksisterende regler omforbrugerbeskyttelse fungerer på det finansielle område i praksis. Hvordan er udviklingen i forbrugersager,og er der bestemte sagstyper, der dominerer?

Beskyttelsessamfundet - har forbrugerne reelt brug for al den beskyttelse?

Direktør Martin Ågerupfra tænketanken CEPOS giver en vurdering af, hvorvidt al denne beskyttelseoverhovedet er nødvendig. Hvor er det personlige ansvar henne? Og hvad betyder forbrugerbeskyttelses-reglerne i relation til produktudbud og priser?

Behovet for beskyttelse af forbrugerne på realkreditområdet

Cheføkonom Carsten Holdumfra Forbrugerrådet fortæller om, hvorfor forbrugerbeskyttelsen er så vigtigpå det finansielle område - herunder på realkreditområdet. Herudover et bud på, hvad der udestår af vigtigregulering ("ønskeliste").
Tilmelding senest mandag den 7. juni 2010til [email protected] eller på tlf.: 33 70 11 12