Erhvervsudvalget 2009-10
ERU Alm.del Bilag 160
Offentligt
816335_0001.png
816335_0002.png
”Hovborg d. 15-3-10Folketingets Erhvervsordførere
Moms på overnatning.Offentlig støtte.Moms af løftning.Det er godt op ad bakke for tiden og det handler ikke om finanskrisen. Vi er oppeimod en masse, som jeg syntes er meget unfair, for vores branche.Moms på overnatning:Er du/I egentlig klar over den skrævvridning, der er på udlejning af værelser i heleDanmark. I vores område har vi fået LaLandia med 700 huse og der kommer flere.Her lejer man værelse/ overnatning ud uden moms, fordi det er ind undersommerhuslovgivningen.Strandhotellerne, Danland og andre feriehoteller, som er udstykket i ejerlejlighederkan også leje ud uden moms. Jeg gad nok vide om der, da hotellerne blev bygget ikkeblev modregnet byggemoms.Det er ikke den private sommerhus udlejning, der skal ændres, men der hvor, det erpå lignende vilkår, mener jeg der bør ændringer til ellers mister vi kro/hotel kulturen.Brugerbetaling:Mange idrætscentre, skoler, aktivitetshuse og lignende kommunalt ejede bygningerkan tilbyde aktiviteter til langt under vores priser, for har de underskud bliver detdækket ind via kommunen. I vores gamle kommune er der Holsted Idrætscenter, nu”Medius” som har svært ved økonomien, her hjalp kommunen også, der bliver holdtmøder, fester og musikarrangementer. I Helle hallerne tog de, for et par år siden35,00kr. for kaffe med brød til et møde, hvor vi ikke kunne sælge det under 50,00kr.Vi skal selv klare vores økonomi, hvorimod Helle hallerne får kommunal støtte, sidstet beløb på 1.8 mill. direkte tilskud til driften.Moms af løftning:
Sidst men ikke mindst kan du/I ikke finde ud af en eller anden mulighed for moms afløftning i vores branche. Køber men f.eks. en pakke søm eller lignende, kan man af
løfte momsen, men hvis nogle afslutter en handel kan 2 personer ikke, hvis de spiseren frokost sammen, af løfte momsen, eller hvis de holder møde/kursus kan de hellerikke.Jeg/vi beder ikke om støtte eller tilskud, men om fairplay!!Håber på en tilbagemelding!Venlig hilsenJørgen JørgensenHovborg Kro.Holmeåvej 26682 Hovborg.Telefon 24452889. ”