Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
EPU Alm.del Bilag 94
Offentligt
770810_0001.png
Vindmøllekonsulent Ole Andersen.Skolestræde 13. Nordenbro. 5932 HumbleTel. 6256 1264. E-mail :[email protected]Dato. 4. juni 2009.
Til : Energiministeren, Indenrigsministeren samt Statsministeren.Fremsendes pr. E-mail. til ministerierne.
Emne : Afgivelse af klage over Langeland kommunes manglende vindmølleplanlægning, samt atkommunen har gang i en ”tigge process” uden i øvrigt at opfylde de nedennævnte forhold.
I jan. mdr. 2007 henstillede KL til kommunerne at De skulle starte en vindmølleplanlægning.I august mdr. 2007 blev der afholdt et møde hvor Energiministeren stillede krav om en vindmølle-planlægning i kommunerne, ellers blev der lavet et ”Landsplantillæg” hvor ministeriet udpegedede aktuelle muligheder for opstilling af vindmøller.
Energicentret Fyns fremsendte ansøgninger er afslået, idet kommunen ikke har en plan.Langeland kommune afholdt så et offentlig møde i 2009, hvor borgerne blev opfordret til atfremkomme med forslag til den nye kommuneplan 2009, med indleveringsfrist 19. febr. 2009.
Jeg er bekendt med at Energicenter Fyn A/S indsendte en del dokumenterede forslag til placeringaf ca. 22 vindmøller i kommunen.
Direktionen i Langelands kommune indstillede alle vindmølleforslag til udskydelse, til efter at en nykommuneplan var vedtaget i 2010.
På Langeland er der beskæftiget ca. 260 mand med at producere vindmølletårne ( Vestas ) ogf.eks. Energicenter Fyn A/S har ikke opstillet en eneste vindmølle siden 2002.
Altså må Energiministeren udarbejde et Landsplandirektiv på basis af nogle af de fremsendteforslag til lokalplanen i kommunen.
Denne mail sendes foreløbig kun til de ovenfor nævnte ministre, som bedes besvare disse punkterhvor Langelands kommune udviser civil ulydighed og samtidig står med hatten i hånden ogsamtidig har landets højeste skatteprocent.Der ønskes en bekræftelse på modtagelsen.
Med venlig hilsenOle Andersen