Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10, Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
MPU Alm.del Bilag 370, EPU Alm.del Bilag 166
Offentligt
804640_0001.png
Energikonsulent Ole Andersen.Skolestræde 13. Nordenbro. 5932 HumbleTel. 6256 1264. E-mail :[email protected]Dato : 24. Feb. 2010.
Til det Energipolitisk Udvalg,E-mail :[email protected]
Emne : Forslag til skrotning af igangværende høring om et vindmølletestcenter i Østerild.
Efter gennemlæsning af tilgængeligt materiale kan jeg anføre, at det udpegede område i Østerildklitplantage har en mindre god vindmæssig placering, som må betragtes som en indlands positiondvs. med en ”ruhedsklassifikation” på mere end 1.0 ( Ruhedsklassifikationen på havet er 0.0 )
De opstillede forudsætninger er ikke opfyldt.1. Den ønskede opstilling på land i en Nord-Sydgående retning er forkert, idet ønsket ikke kan væreat ”teste” havvindmøllerne, uden de generende nabovindmøller, som jo bliver placeret i en samletflok / bestemt mønsterog yder dermed en indflydelse på bl.a. produktionen.2. Et ”testområde” bør indrettes ligesom en havmølle - placering tænkes udført, altså i en spredtorden, med et indenbyrdes system, identisk med f.eks. de eksisterende havmølleparker.Det eksisterende ”testcenter” i Høvsøre, bør så fjernes i forbindelse med en ny godkendelse ogarealet føres tilbage til de oprindelige ejere, når et nyt testcenter er i drift.By & Landskabsstyrelsen har opstiller nogle af kravene og der er med Østerild positionen set bortfra kravet om afstand til naboer og heller ikke krav om 8.0 m/s gennemsnitlig vind er til stede.Hvis man så bort fra krav, er der flere områder ( ca. 15 stk.) som er egnet, det påpeges at enplacering tæt på havet må være en absolut ønske position.Det er havmøller, som skal testes.DTU / RISØ som tilsyneladende skal eje & drive centret, og også udleje møllepladserne, bør selvfinde de ønskede områder, på normale forretningsmæssige vilkår. Mølleproducenterne bør bliveinddraget i denne proces og selv etablere de ønskede fundamenter og fjerne disse, når tiden er inde.Hele denne ”testmølleproces”, har været til skade for de kommende fællesmøller, som måske skalopføres i de danske kommuner i de kommende år.
NB : Jeg har tidligere indsendt forslag til Miljøministeriet om andre og bedre vindmæssigepositioner, med mulighed for at kunne opfylde de mere væsentlige krav, herunder afstand til allenaboer.
Så venligst skrot den igangværende høring og start på ny et ordentlig sted, dette kunne være iOksbøl militære område / øvelsesplads for kampvogne
med venlig hilsenOle Andersen