Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
EPU Alm.del Bilag 146
Offentligt
794035_0001.png
Vojens, den 3. februar 2010

Til Energipolitisk Udvalg

Christiansborg

Invitation til energipolitisk studietur i Sønderjylland med en lille afstikker til

Sydslesvig – engang i løbet af foråret 2010 når det nu kan passe Energipolitisk

Udvalg.

På baggrund af en samtale mellem undertegnede og Ellen Thrane Nørby for nylig, viste detsig at der er en række interessante energipolitiske spørgsmål, som er særligt interessantenetop i grænselandet mellem Danmark og Tyskland.Energipolitikken gribes nemlig væsentligt forskelligt an nord og syd for grænsen. Og detpåvirker i høj grad også vore medlemmers adfærd.(Vore medlemmer er danske landmændbosiddende i Sønderjylland).Et par eksempler er, at flere medlemmer aktuelt har investeret i rentabel biogasproduktionsyd for grænsen, og der foregår en hurtig voksende eksport af biomajs til energiproduktionud af landet. Også solcelleprojekter syd for grænsen ser ud til at være rentable for danskelandmænd.Desværre har vi adskillige landmænd og andre investorer, som brænder efter at komme igang med investeringer i danske energiprojekter.Men rentabiliteten er så ringe, at det er meget svært at få gang i tingene.C:\DOCUME~1\WEBUDV~1\LOCALS~1\Temp\BCL Technologies\easyPDF 5\@BCL@400DF7CC\@[email protected]
Vi vil derfor gerne invitere Energipolitisk Udvalg på en studietur, hvor vi f.eks. kunnepræsentere!Sønderjysk Biogas-projektetSolcelle-projektet i GramBesøg på Sønderjysk LandboforeningInspirationsoplæg med præsentation af energipolitiske forskelle mellem Danmark ogTysklandBedriftsbesøg på Dansk biogasanlæg lige syd for grænsen.
Med håbet om at kunne være med til at yde et konstruktivt bidrag til dansk bioenergipolitikser vi frem til at høre fra Energipolitisk Udvalg.
Med venlig hilsenHenrik FrandsenFormandPer GrønbækDirektørBirgitte Berg NielsenSekretær
Side 1 af 1
Billundvej 3 - 6500 Vojens - Tlf. 73 20 26 00 - Fax 73 20 26 05 - www.slf.dk - [email protected]