Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
EPU Alm.del Bilag 140
Offentligt
792004_0001.png
792004_0002.png
792004_0003.png
792004_0004.png
Oversigt over internationale klima- og energirelaterede møderog konferencer i 2010
Forberedelsesudvalg IRENA17. januar, Abu Dhabiwww.irena.orgMedlemmer af den forberedende kommission for IRENA mødes i Abu Dhabi,Forenede Arabiske Emirater, den 17. januar 2010 for Kommissionens tredjesamling. Den Forberedende Kommission omfatter alle lande, der underskrevden IRENA-statutten, og fungerer som det vigtigste besluttende organ, indtilikrafttrædelsen af statutten efter 25 ratifikationer. Det nuværende antal ratifika-tioner er på otte, med ratifikationsprocessen i gang i flere medlemsstater.

EU- og international

energipolitik

22. januar 2010J nr. 1002-0109/ HAMAK
World Future Energy Summit18.-21. januar, Abu Dhabiwww.worldfutureenergysummit.comDet fire dage lange topmøde med mere end 200 internationale ledere vil givebud på fremtidens energi-strategier, politikker og teknologier.
Flame1.–5. Marts, Amsterdamwww.icbi-events.com/flame /Flame er Europa’s førende gas konference. På baggrund af den finansielle ogregulatoriske usikkerhed diskuteres makro-økonomiske forhold, energisikker-hed, samt de ændrede lovgivningsmæssige & marked landskaber.
Carbon Market Insights 20102.-4. Marts, Amsterdamhttp://www.pointcarbon.com/events/conferences/cmi2010/Point Carbon er vært for konferencen, som omhandler den fremtidige internati-onale klimapolitik, herunder implikationen af COP15 i december 2009 på det1
fremtidige karbon marked. Der vil være særlig fokus på konsekvenserne af deforskellige markedsmekanismer. Der vil også være fokus på nye markeder og etnærmere blik på de hurtigt voksende nordamerikanske marked.
Rådsmøde (Energi)12. marts, BruxellesPunkterne på dagsordenen vil bl.a. omfatte SET-planen og forordningen om in-vesteringer i energi infrastruktur. Herudover vil der muligvis være en præsenta-tion af EU's energihandlingsplan for 2010-14.
Rådsmøde (Miljø)15. marts, BruxellesDer skal muligvis vedtages rådskonklusioner om de internationale klimaforhand-linger. Desuden er forordningen om CO2 for lette erhvervskøretøjer sat pådagsordenen. Herudover forventes en drøftelse af Kommissionens EU 2020strategi (afløser for Lissabon-strategien).
International Energy Forum (IEF) og International Energy Business Forum(IEBF)29.-31. marts, Cancun (Mexico)http://www2.iefs.org.sa/Pages/index.aspxIEF er et forum for energiministre, mens IEBF foruden ministre desuden omfat-ter energiselskaber. Temaerne er bl.a. hvordan forsyningssikkerheden kanøges, og hvordan der skabes mere sikkerhed for udbud og efterspørgsel påbaggrund af de senere års store prisudsving i energisektoren.
European Wind Energy Conference and Exhibition20.-23.april, Warsawahttp://www.ewec2010.info/Der er tale om en stor begivenhed indenfor vindsektoren med 7.000 deltagere.Temaerne spænder fra det tekniske/praktiske til det mere teoretiske og politi-ske.World Hydrogen Energy Conference16.- 21. april 2010, Essen (Tyskland)http://www.whec2010.com/Konferencen beskæftiger sig med den teknologiske side af brintteknologiersamt de politiske og strategiske rammer for udviklingen heraf.
2
All Energy 201019.-20. Maj, Aberdeenwww.all-energy.co.ukAll Energy er en årlig konference og udstillingsforum for erhvervslivet og andreinteressenter om VE.
Rådsmøde (Energi)31. maj, BruxellesPå mødet forventes politisk enighed om gasforordningen. Herudover har detspanske formandskab angivet følgende mulige dagsordenspunkter: Energiinfra-struktur, direktiv om transparens på energimarkederne og EU's energihand-lingsplan for 2010-14.
UNFCCC-møde31. maj til 11. juni, Bonnhttp://unfccc.int/meetings/unfccc_calendar/items/2655.phpMøde i undergrupperne SBSTA og SBI samt de to forhandlingsspor AWG-LCA ogAWG-KP. Muligvis et ministermøde arrangeret af Tyskland i forbindende hermed.
Rådsmøde (Miljø)21. juni, LuxembourgForordningen om CO2 for lette erhvervskøretøjer er sat på dagsordenen. Desu-den er der et punkt om klimaforandringer
World ExpoUltimo august, Shanghaihttp://en.expo2010.cn/oe/indexn.htmTemaet er "better city, better life", hvilket bl.a. handler om skabelse af et bære-dygtigt byliv.
World Energy Congress12.-16. september 2010, Montralhttp://www.wecmontreal2010.ca/index.php?lang=enKongressen er arrangeret af World Energy Council, der har som formål affremme bæredygtig produktion og forbrug af energi.
Carbon TradeEx America3
28.-29. September, Chicagowww.carbontradeexamerica.comTradeEx Amerika er den førende carbon industri begivenhed i Nordamerika.Begivenheden vil dække hele behovet for de miljømæssige markeder ved atsamle slutbrugere, liberale erhverv, finansielle institutioner, non-profit, offentli-ge, foreninger og erhvervsliv i 2 dage med møder på konferencen og TradeShow. Blandt emnerne er markedsstrukturer, cleantech, bæredygtig energi. lov-givning, de frivillige markeder, skovbrug, offset projekter samt politiske rammer inational og international sammenhæng.
Rådsmøde (Energi)14. oktober, LuxembourgDagsordenen kendes ikke.
Rådsmøde (Miljø)15. oktober, LuxembourgDagsordenen kendes ikke.
Nordisk Ministerråd (energiministre)23. november 2010, KøbenhavnDagsordenen kendes ikke.
COP16 og CMP629. november til 10. december, Mexicohttp://unfccc.int/meetings/unfccc_calendar/items/2655.php
Carbon Forum AsiaNovember, Singaporewww.carbonforumasia.comCarbon Forum Asien er den største årlige Carbon Market Trade Fair & Confe-rence i Asien-Stillehavsområdet. Der diskuteres den seneste udvikling i politikog lovgivning, teknologisk innovation, investeringsmuligheder samt carbon fi-nansieringsmuligheder.
4