Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10
AMU Alm.del Spørgsmål 508
Offentligt
876301_0001.png
876301_0002.png

Arbejdsmarkedsudvalget

Til:

Dato:

Omtrykt:

Beskæftigelsesministeren14. juli 2010

15. juli 2010 (Spørgsmål 508 stilles til skatteministeren)

Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:AMU alm. del

Spørgsmål 503

Er ordlyden i § 64 i bekendtgørelsen om en aktiv beskæftigelsesindsats efterministerens opfattelse gældende på offentlige arbejdspladser, jfr. opgørelsen afmerbeskæftigelseskravet, som netop her indsættes i en tidsmæssigsammenhæng i § 64 stk. 2?

Spørgsmål 504

Ministeren bedes oplyse, hvordan det undgås, at ordinært ansatte ikommunerne fyres på grund af besparelser, når alene lønbudgettet er overholdt,og at der i stedet ansættes medarbejdere med løntilskud, blandt andet set ilyset af § 64 i bekendtgørelsen om en aktiv beskæftigelsesindsats?

Spørgsmål 505

Ministeren bedes oplyse, hvordan det undgås, at ordinært ansatte fyres ikommunerne på grund af besparelser og erstattes af fleksjobansættelser, der erbilligere for kommunerne?

Spørgsmål 506

Ministeren bedes oplyse, om det er i tråd med intentionen i loven omkringfleksjobansættelser, at kommuner med en presset økonomi kan være nødt til atafskedige ordinære medarbejdere og i stedet ansætte fleksjobbere i sammestillinger, fordi de risikerer at miste den høje refusionssats, hvis de ikke kanfinde de nødvendige pladser til bevilligede fleksjobbere?

Spørgsmål 507

Ministeren bedes vurdere udbredelsen af den praksis, hvor en kommune pågrund af presset økonomi vælger afskedige ordinære medarbejdere for i stedetat ansætte medarbejdere med løntilskud eller fleksjobbere?
1/2

Spørgsmål 508

Ministeren bedes redegøre for reglerne i forhold til skattebonussen for at blive på

arbejdsmarkedet efter, at man er fyldt 60 år, her tænkes blandt andet på om det

kan passe, at man mister retten til skattebonus, hvis man nogle uger arbejder

mindre en 27 timer, selvom man i gennemsnit arbejder 27 timer ugen eller

mere?

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Rasmus Prehn (S).Spørgsmålet ønskes besvaret senest den 2. august 2010.Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til [email protected].
På udvalgets vegne
Helle Sjelleformand.
1/2