Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10
AMU Alm.del Bilag 284
Offentligt
894064_0001.png
894064_0002.png

Fra:

Job-Banken [mailto:[email protected]]

Sendt:

27. september 2010 16:09

Til:

Lone Klinke

Emne:

anmodning om foretræde for arbejdsmarkedsudvalget
Beskæftigelse for psykisk syge

Resumme'

Vi, Birgit Jeppesen og Johannes Hagedorn vil gerne anmode om foretræde for Arbejdsmarkedsudvalget. Hervil vi bl.a. gerne fremlægge dokumentation forNytænkning på området: Beskæftigelse for psykisk syge. Vi håber meget, at der er mulighed for dette i uge41 onsdag d. 13. oktober 2010. Vi er blevet informeret om, at det er første dag efter åbning af FT, hvorarbejdsmarkedsudvalget holder møde.

Formålet med mødet

Det overordne formål med mødet er, at vi gerne vil redegøre for jobbanken.nu's succes med atbringe psykisk syge tilbage til et aktivt arbejdsliv.jobbanken.nu har udarbejdet en Hvidbog august 2010,som dokumenterer, at det er muligt at ændre påsituationen for psykisk syge og samfundet, således at en stor del af de sindslidende inkluderes og fastholdeshelt eller delvist i et aktivt arbejdsliv.Jobbanken.nu har juli, august 2010 gennemført 1) kundeanalyse 2) virksomhedsanalyse 3) densamfundsøkonomiske effekt 4) befolkningsundersøgelse omkring psyksisk syg og arbejdsmarkedet.

Samlet vurdering af resultaterne

Samlet set vurderes det, at alle aktører, som jobbanken.nu er i berøring med, er klart positive over for detarbejde, der bliver gjort i jobbanken.nu, og generelt set vurderer borgerne, at det er et område, hvor stortset alle vil opleve positive effekter, når der forekommer en vellykket integration af sindslidende.Samtidig dokumenteres det, at det er økonomisk forsvarligt at anvende ressourcer inden for dette område,idet de samfundsøkonomiske gevinster klart opvejer omkostningerne ved inklusion og fastholdelse afpersoner med psykiske lidelser på arbejdsmarkedet.

Hvidbogen

mod den fremtidige indsats dokumenterer, at der er et stort udviklingspotentiale i atjobbanken.nu kan fortsætte med udbygningen af beskæftigelse for psykisk syge, vidensmæssigt,indholdsmæssigt og volumemæssigt i fremtiden.Det er især stigningen i antallet af yngre førtidspensionister, hjemvendte soldater, retspyskiatriske personersom der i fremtiden skal anvendes flere ressourcer på.For at kunne udbygge og fastholde den viden og de resultater, der skabes i jobbanken.nu i nuværende ogtidligere år er jobbanken.nu afhængig af en langsigt permanent finansiering.Vi har ambitionen om "Vejen til filialer i DK."

Vi fremsender gerne Hvidbogen august 2010 til samtlige udvalgsmedlemmer eller Hvidbogen

kan udleveres ved mødet.

Resultater se hvidbogen

1.

Jobbanken.nu’s aktiviteter, resultat og virkning – hvordan fører aktiviteterne til de forventederesultater2. Resultater af kundeanalyse gennemført juli 2010 p. 63. Resultater af virksomhedsanalyse gennemført juli 2010 p. 74. Den samfundsøkonomiske effekt af Jobbanken.nu´s ydelser juli 2010 p. 395. Resultater af Opinons undersøgelse af befolkningens holdninger til integration af personer medpsykiske lidelser, august 2010 p. 88
Med venlig hilsenBirgit JeppesenDirektørMBA, Civiløkonom HD (R og O)Job-BankenNygade 2-47400 HerningT: 9722 3064 M: 4057 1751www.job-banken.nu[email protected]