Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10
AMU Alm.del Bilag 232
Offentligt
874898_0001.png
874898_0002.png
874898_0003.png

Åbent brev til Folketingets politikere.

Kære politikere i FolketingetJeg er kommet i lidt af et dilemma. Jeg glæder mig til at gå på efterløn. Jeg er født den 13. januar1954 og føler mig rimelig sikker på, at når jeg i januar 2014 bliver 60 år, har mulighed for at gå påefterløn.Jeg er uddannet systemkonstruktør og projektleder.Jeg har siden 1. maj 1970 været rigtig glad for at gå på arbejdet, men dette ændrede sig den 1.januar 2006 – nu ønsker jeg bare at komme ud af arbejdsmarked. Derfor ser jeg frem til minefterløn.Mit dilemma:Jeg har i en årrække været medejer (er det stadig) af en hundekennel, på hobbyplan, som max.har 2 avlstæver og kennelen laver max. 2 kuld hvalpe om året (fortrinsvis kun 1 kuld).Jeg har haft en lang dialog med min fagforening, Prosa, som orienterer mig om, at når/hvis jeg gårpå efterløn bliver mit medejerskab pludseligt betragtet som erhvervsmæssig hundeopdræt og jegvil blive trukket i min efterløn når kennelen sælger hvalpe.Jeg har nærlæst "Bekendtgørelsen om erhvervsmæssig handel med og opdræt af hunde", som ervedhæftet. Her medtager jeg blot det væsentlige:

Bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af hunde samt

hundepensioner og hundeinternater

I medfør af § 18, stk. 2, og § 28, stk. 5 og stk. 9 i dyreværnsloven, jf.lovbekendtgørelse nr. 344 af 13. maj 2005, som ændret ved lov nr. 530 af 6. juni2007, fastsættes:Kapitel 1Anvendelsesområde

§ 1.

Denne bekendtgørelse omfatter hold af hunde som led i:1)erhvervsmæssig handel med hunde,2)erhvervsmæssigt opdræt af hunde, eller3)erhvervsmæssig drift af hundepensioner eller hundeinternater, derefterdyreværnslovens § 18, stk. 1, 1. og 2. pkt., kun må drives med politiets tilladelse.Stk. 2.Bekendtgørelsen omfatter dog ikke hundepensioner og hundeinternater, hvorder opstaldes mindre end fire hunde ad gangen.

§ 2.

Ved erhvervsmæssig handel med hunde forstås i denne bekendtgørelseerhvervelse af hunde med videresalg for øje.Stk. 2.Ved erhvervsmæssigt opdræt af hunde forstås i denne bekendtgørelseopdræt, hvor der med anvendelse af tre eller flere avlstæver avles tre eller flere kuldhvalpe årligt.Her hæfter jeg mig ved det markerede (gul), der klart definerer hvordan erhvervsmæssig handel ogopdræt af hunde skal forstås.Prosa's eneste henvisning er:"Bekendtgørelse om selvstændig virksomhed samtidig med efterløn". (vedhæftet)(jeg har ikke selvstændig virksomhed)
I denne bekendtgørelse står der intet om hundeopdræt, hverken på hobbyplan eller somselvstændig virksomhed. Bekendtgørelsen finder anvendelse således:for medlemmer, der driver selvstændig virksomhed i efterlønsperioden.for medlemmer, der driver selvstændig virksomhed efter lovens § 74 f, stk. 1, (18 1/2 timepr. uge).for medlemmer, der driver selvstændig virksomhed efter lovens § 74 f, stk. 2, (962 timer pr.år).for medlemmer, der driver selvstændig virksomhed efter lovens § 74 g, (bibeskæftigelse).for medlemmer, der udfører enkeltstående arbejdsopgaver, der har karakter af selvstændigvirksomhed.for alle medlemmer, der er omfattet af bekendtgørelsen.
Det nærmeste man kan komme er kapitel 4, "enkeltstående arbejdsopgaver, der har karakter afselvstændig virksomhed".I kapitel 4, kan man ikke læse noget om at hundeopdræt har karakter af selvstændig virksomhed.Det må ganske enkelt være A-kassen der tolker det som sådan, idet der kan være tale om nogetindtægt, men så sandelig også udgifter, der er større end indtægterne.Som jeg opfatter A-kassen's dispositioner, så er jeg i dag medejer af en hundekennel påhobbyplan, som tilsyneladende automatisk bliver en selvstændig virksomhed for mig, men ikke forden anden medejer – bemærkelsesværdigt.Vi har på 10 år fået 8 kuld hvalpe og brugt i omegnen af kr. 500.000,-i diverse udgifter, så kort sagter det er ren underskuds"forretning", for vi har ikke kunnet fratrække alle vores udgifter og dem erder mange af. Jeg skal med glæde liste dem, hvis det ønskes.Jeg kan orientere om, at da vi skulle have vores første kuld hvalpe, rettede jeg henvendelse til, dengang kommunens skatte afdeling, for at forhører mig om hvordan vi skulle forholde os i forbindelsemed salg af hvalpene. Beskeden var kort og klar, så længe vi havde kennelen på hobbyplan ogikke havde et SEnr. skulle vi intet foretage os, ud over at koncentrer os om at sælge hvalpene.Jeg føler det er dybt frustrerende, hvis jeg i efteråret 2013 skal rette henvendelse til Dansk KennelKlub (DKK) og bede dem slette mig som medejer af kennelen.Jeg kunne vælge, at gøre kennelen til en virksomhed og dermed få retten til at fratrække moms ogandre udgifter, men det ønsker jeg ikke. Så vidt jeg ved, må man ikke drive virksomhed derkonstant er underskudsgivende, hvilket ville være tilfældet her.Set med mine øjne kan det simpelthen ikke passe, at jeg vil blive trukket i min kommende efterløn,blot fordi jeg har en hobby hvor der – ja, til tider kan være lidt indkomst, men inden denne indkomster der en masse udgifter, som jeg ikke kan trække fra i "regnskabet".Jeg håber ovenstående kan give anledning til en debat, ikke blot i folketinget, men også i DanskKennel Klub og alle specielklubberne under DKK, samt i alle kenneler i Danmark.Med venlig hilsenFrank PedersenMerløsevej 64295 StenlilleTlf. 50 99 01 71
http://sufra.dke-mail:[email protected]