Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. S<DOCUMENT_START> 1529, som medlem af Folketinget Simon Emil Ammitzbøll (UFG) har stillet til justitsministeren den 6. marts 2009.

 

 

Brian Mikkelsen   

/

Barbara Bertelsen

 


Spørgsmål nr. S 1529 fra medlem af Folketinget Simon Emil Ammitzbøll (UFG):

 

”Hvad har ministeren tænkt sig at gøre for at fjerne bandernes marked?”

 

Svar:

 

Med den bemærkning, at bande- og rockergruppernes ”profitorienterede” aktiviteter efter politiets opfattelse ikke kun retter sig mod narkotikamarkedet, går jeg dog ud fra, at det er dette, der sigtes til med spørgsmålet.

 

Når man taler om at fjerne markedet for narkotikahandel, handler det naturligvis først og fremmest om at sikre en bred social og sundhedsmæssig indsats for at forebygge og bekæmpe narkotikamisbrug, således at kundegrundlaget fjernes. Varetagelsen af de mange forskellige aspekter af denne indsats henhører under henholdsvis ministeren for sundhed og forebyggelse, velfærdsministeren samt kommunerne.

 

Hvad angår den politimæssige indsats kan jeg oplyse, at det selvfølgelig er en helt central målsætning for Københavns Politi - som for politiet i resten af landet – at bekæmpe narkotikahandel. Politiets strategi på dette område er at anlægge en målrettet og offensiv indsats mod såvel narkotikahandlen på gadeplan som den handel, der foregår i hashklubberne.

 

Som et eksempel på resultatet af politiets indsats på området kan nævnes, at over 150 hashklubber er blevet lukket ned alene i København, herunder 67 i medfør af hashklubloven. Politiet vurderer således, at der i dag kun er 2 hashklubber tilbage i København.

 

Om politiets målrettede indsats mod narkotikahandlen på bl.a. Vesterbro og Nørrebro kan jeg supplerende henvise til mine besvarelser af 4. november 2008 af spørgsmål nr. S 125 fra medlem af Folketinget Martin Henriksen (DF), 9. oktober 2008 af spørgsmål nr. 1168 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del), 9. september 2008 af spørgsmål nr. 1019 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del) og 25. maj 2007 af spørgsmål nr. 317 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del).

 

Som bekendt har regeringen og politiet i øvrigt siden eftersommeren taget en lang række tiltag mod bande- og rockerkriminaliteten – senest med den bandepakke, som jeg fremlagde for kort tid siden.