Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato             25. november 2008

J nr.              


Energipolitisk Udvalg har i brev af 18. november 2009 stillet mig følgende spørgsmål nr.  2 til L 38, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 2:

”Har spørgsmålet om, hvorvidt en bestemmelse, der er ophavsretsligt beskyttet, kan fungere som forskrift uden at være kundgjort i Lovtidende, været forelagt Justitsministeriet, og har dette givet anledning til bemærkninger af principiel juridisk karakter?”

 

Svar:

Lovforslaget har i overensstemmelse med den almindelige procedure været sendt til lovteknisk gennemgang i Justitsministeriet.

 

Klima- og Energiministeriet kan i øvrigt supplerende oplyse, at hovedreglen i dansk ret er, at love, bekendtgørelser m.v. skal kundgøres i Lovtidende, og at der vil skulle foreligge helt særlige hensyn for at fravige dette udgangspunkt. De helt særlige hensyn kan være tilstede, når der som anført i bemærkningerne til lovforslaget er tale om standarder m.v., der nyder en ophavsretlig beskyttelse, som gør, at de ikke frit kan indføres i Lovtidende. Der kan i den forbindelse henvises til lovforslagets almindelige bemærkninger afsnit 4.

 

For så vidt angår spørgsmålet om alternativ kundgørelse, er det væsentligt, at interesserede på anden måde kan gøre sig bekendt med den pågældende standard, og det er derfor et krav, at ministeren fast-sætter regler om, hvor kendskab til de pågældende standarder vil kunne fås.

 

Selve den bekendtgørelse, hvori der henvises til en standard omfattet af lovforslaget, vil i overensstemmelse med den normale kundgørelsesordning skulle indføres i Lovtidende, hvor interesserede til enhver tid vil kunne gøre sig bekendt med standardens eksistens og samtidig blive informeret om, hvor oplysning om indholdet af den standard, der er henvist til, kan fås.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard