Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato 11. marts 2009                        

J. nr.          

 

 

 

Energipolitisk Udvalg har i brev af 27. februar 2009 stillet mig følgende spørgsmål til L 3, stillet efter ønske af Per Clausen (EL), som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 22:

 

”Vil ministeren redegøre for, hvilke konsekvenser en udskydelse af lovforslagets ikrafttrædelses­tidspunkt vil have for energiselskaberne og for forbrugerne?”

 

Svar:

 

Det fremgår af bemærkningerne til lovforslagets § 3, at lovforslaget indeholder både nogle præciseringer, som hidtil har fremgået af en bekendtgørelse og en vejledning, og nogle regler vedrørende fremtidige investeringer med henblik på at sikre forbrugerhensynet i aftalerne af 29. marts 2004. Et senere virkningstidspunkt vil kunne medføre betragtelige merudgifter for elforbrugerne, såfremt netvirksomhederne og de regionale transmissionsvirksomheder vælger at benytte det hul eller den uklarhed i de gældende regler, som Energiklagenævnet har påpeget, med det formål at opnå en forhøjelse af deres indtægtsrammer og dermed en forhøjelse af tarifferne. For at sikre forbrugerne mod utilsigtede prisstigninger er det af afgørende betydning, at den uklarhed, der har været om forståelsen af indtægtsrammereguleringen, bliver afhjulpet så hurtigt som muligt.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard