Skatteudvalget 2008-09
L 200
Offentligt
683643_0001.png
683643_0002.png
J.nr. 2009-321-0013Dato: 13. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 200 - Forslag til Lov om ændring af pensionsbeskatningsloven og lovom ændring af forskellige skattelove (Loft for indbetalinger til rateordnin-ger og ophørende livrenter, ophævelse af aldersgrænsen for oprettelse afrate- og kapitalpensionsordninger samt forhøjelse af aldersgrænsen forudbetaling af kapitalpensionsordninger m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål 3 af 8. maj 2009.
Kristian Jensen/ Birgitte Christensen

Spørgsmål 3:

Er det indeholdt i loven, at pensionsopspareren kan lade en udbetalingsperi-ode på 10 år begynde fleksibelt indenfor 15 år efter, at efterlønsalderen er nået?

Svar:

Det er i lovforslaget foreslået at ophæve kravet til, hvornår en rateordning senest skalvære oprettet. Endvidere ophæves kravet om, at udbetaling fra en rateordning tidligst kanpåbegyndes 5 år efter, at ordningen er oprettet.Efter pensionsbeskatningsloven skal en rateordning udbetales i lige store rater over mindst10 år. Endvidere kan der for en rateopsparing ikke aftales senere udbetaling for sidste rateend kalenderåret 25 år efter, at kontohaveren når efterlønsalderen. Det indebærer, at rateop-sparing skal oprettes senest 15 år efter det kalenderår, hvor kontohaveren når efterlønsalde-ren. For rateforsikringer gælder tilsvarende, at der ikke kan aftales senere forfaldstidspunktfor sidste rate end første policedag 25 år efter, at den forsikrede når efterlønsalderen. Detteindebærer, at rateforsikring ikke kan oprettes senere end 15 år efter, at den forsikrede nårefterlønsalderen.Det betyder, at udbetalingen af en rateordning, der eksempelvis er oprettet før opnåelse afefterlønsalderen, skal påbegyndes i perioden mellem, at pensionsopspareren når efterløns-alderen og 15 år herefter. Pensionsopspareren bestemmer selv, hvornår udbetalingen indenfor denne periode skal påbegyndes. Spørgsmålet kan således besvares bekræftende.
Side 2