Arbejdsmarkedsudvalget 2008-09
L 185
Offentligt
680357_0001.png
680357_0002.png
Folketingets ArbejdsmarkedsudvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietVed Stranden 81061 København KT 72 20 50 00E [email protected]www.bm.dkCVR 10172748EAN 5798000398566
Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 30. april 2009 stillet følgende spørgsmål nr.14 (L 185), som hermed besvares.
7. Maj 2009J.nr. 2009-0005522

Spørgsmål nr. 14:

”Hvad er ministerens kommentar til, at flere eksperter har udtalt, at man ikke får eten-strenget beskæftigelsessystem med kommunernes overtagelse af den statsligejobformidling til dagpengemodtagere, men et 91-strenget system, svarende til an-tallet af jobcentre?”

Endeligt svar:

Det er ikke korrekt, når nogen hævder, at det enstrengede kommunale beskæftigel-sessystem vil medføre en opsplitning i 91 særskilte beskæftigelsespolitikker og ar-bejdsmarkeder.Vi har og skal forsat have en national beskæftigelsespolitik. For det første basererden sig på en fælles lovgivning på beskæftigelsesområdet, der blandt andet sikrer,at indsatsen har et vist omfang og gives til tiden. For det andet bygger den på en fi-nansieringsmodel, der sikrer en økonomisk styring, som tilskynder en aktiv ogjobrettet indsats. For det tredje baserer den sig på IT-værktøjer såsom Jobnet.dk ogJobindsats.dk, der sikrer gennemsigtighed på og viden om arbejdsmarkedet. Ende-lig har beskæftigelsesregionerne en vigtig rolle i forhold til at gå i dialog med job-centrene om, hvordan de kan forbedre deres resultater forhold til de nationale be-skæftigelsespolitiske målsætninger.I det enstrengede kommunale beskæftigelsessystem vil der som hidtil eksistere 91jobcentre, som står for udførelsen af den lokale beskæftigelsesindsats. Ved at styr-ke beskæftigelsesregionernes dialog med jobcentrene om forbedring af resultater-ne, har regeringen sikret sig, at den lokale indsats altid arbejder efter at opfylde denationale beskæftigelsespolitiske målsætninger. På den måde opnår vi en sammen-hængende national beskæftigelsespolitik med en lokal forankret beskæftigelsesind-sats.I det enstrengede kommunale beskæftigelsessystem vil kommunerne derudover ha-ve masser af tilskyndelse til at få både de forsikrede og de ikke forsikrede ledigehurtigst mulig i job. For når kommunerne får ledige i arbejde, så sparer de forsør-gelsesudgifterne, og forøger skatteindstægterne. Det er uanset, om jobbet befindersig indenfor eller udenfor kommunen.
Det enstrengede kommunale beskæftigelsessystem vil derfor understøtte den mobi-litet henover kommunegrænserne, der allerede i dag findes på det danske arbejds-marked.
Venlig hilsen
Inger Støjberg
2