Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 2 vedrørende forslag til lov om ændring af lov om udendørs hold af svin (Ophævelse af revisionsbestemmelse) (L 108), som Udvalgt for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har stillet til justitsministeren den 27. februar 2009.

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Cristina A. Gulisano

 


Spørgsmål nr. 2 fra Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri vedrørende forslag til lov om ændring af lov om udendørs hold af svin (L 108):

 

”Vil ministeren oplyse, om der har været nedsat en arbejdsgruppe i forbindelse med en videnskabelig afdækning af, om der er behov for permanent vand også om natten i frostvejr til alle typer svin, og hvordan ændringen fungerer i praksis, som anført i bemærkningerne til ændringsforslag nr. 1 til L 45, Folketingsåret 2006-07?”

 

Svar:

 

Efter lov om udendørs hold af svin § 18 a skal justitsministeren i folketingsåret 2008-09 fremsætte forslag om revision af lovens § 12. Bestemmelsen blev indsat under Folketingets behandling af lov nr. 1562 af 20. december 2006 om forslag om ændring af lov om udendørs hold af svin, lov om indendørs hold af smågrise, avls- og slagtesvin samt lov om indendørs hold af drægtige søer og gylter (Gennemførelse af Europarådets reviderede rekommandation om svin m.v.), jf. ændringsforslag nr. 1.

 

Ifølge bemærkningerne til ændringslovforslag nr. 1 er formålet med revisionen at undersøge, om en videnskabelig afdækning viser, at der er behov for permanent vand også om natten i frostvejr til alle typer svin, og hvordan § 12 om permanent adgang til drikkevand i praksis fungerer.

 

Som oplyst under pkt. 3 i lovforslagets almindelige bemærkninger har Justitsministeriet til brug for en evaluering af kravet om, at alle svin, bortset fra pattegrise under 14 dage, altid skal have fri adgang til rent drikkevand, jf. § 12, anmodet Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet (tidligere Danmarks JordbrugsForskning), Landbrugsraadet, Dansk Svineproduktion og Fødevarestyrelsen om udtalelser om, hvorvidt der for alle typer af svin er behov for permanent adgang til vand om natten i frostvejr, og om hvordan kravet om permanent adgang til vand fungerer i praksis. Udtalelserne er gengivet i bemærkningerne. Der har ikke været nedsat en arbejdsgruppe.