Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 10, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 17. februar 2009 vedrørende forslag til lov om ændring af lov om fuldbyrdelse af straf m.v. (Forsøgsordning med magtanvendelse ved brug af peberspray) (L 104). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Line Barfod (EL).

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 10 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om fuldbyrdelse af straf m.v. (Forsøgsordning med magtanvendelse ved brug af peberspray) (L 104).

 

”Ministeren bedes redegøre for, om der findes forskning i forskellen mellem dansk og svensk kriminalforsorg, herunder om der er langt flere eksempler på farlige situationer, overfald, fangeflugter, der involverer gidselsituationer m.v., i Sverige.”

 

Svar:

 

Direktoratet for Kriminalforsorgen har oplyst, at man ikke er ikke bekendt med, at der er gennemført forskning om forskellene mellem dansk og svensk kriminalforsorg for så vidt angår spørgsmålet, om der er langt flere eksempler på farlige situationer, overfald mv. i Sverige.