Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

NHO/ J.nr. 2008-9644

Folketingets Boligudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 19. februar 2009

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 26. januar 2009 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 8 (L 92).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 8:

 

”Kan ministeren ikke frygte, at en del af de 116.000 udlejede ejerlejligheder igen overgår til salg grundet den vanskeliggjorte administration, samt risiko for endnu større tab ved at påkravsfristen ændres til 14 dage og mange af de dyre lejligheder får mindre i påkravsgebyr? Mener ministeren ikke dette ville være til ugunst for lejerne?”

 

 

Svar:

 

Primo 2008 var der godt 116.000 udlejede ejerlejligheder, jf. Boligudvalgets bilag 7, ad L 92. Gruppen omfatter udlejningsboliger, som er beliggende i restejendomme, ejerlejligheder ejet af private, som midlertidigt udlejes, herunder forældrekøbte lejligheder, samt lejligheder i nyopført byggeri, hvor ejendommen fra starten er opdelt i ejerlejligheder.  

 

Der kan være mange forskellige grunde til, at de nævnte ejerlejligheder udlejes og ikke sælges, herunder for eksempel det aktuelle prisniveau på ejerlejligheder.

 

Jeg har på den baggrund vanskeligt ved at se, at de foreslåede ændringer i lejeloven i sig selv har nogen væsentlig betydning for ejerlejlighedsejernes overvejelser om, hvorvidt de skal sælge eller udleje lejligheden. Tværtimod indebærer forslaget en forhøjelse af påkravsgebyret for typiske huslejer. Med hensyn til påkravsfristen skal jeg henvise til min besvarelse af Boligudvalgets spørgsmål 4.   

 

Karen Jespersen

 

/ Kirsten á Rogvi