Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 12. februar 2009 stillet følgende spørgsmål nr. 5 (L 88), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Eigil Andersen (SF).

 

 

Spørgsmål nr. 5:

”I forbindelse med dilemmaet mellem beskyttelse af den enkelte lønmodtager og arbejdsgiverens mulighed for at anke en arbejdsskadesag, bedes ministeren oplyse, hvorvidt lovforslaget giver grønt lys for, at arbejdsgiveren får adgang til den arbejdsskadedes diagnose i andre end de tilfælde, hvor den eksisterende viden om arbejdsmiljøet i egen virksomhed er klart utilstrækkeligt til, at arbejdsgiveren kan tage stilling til, om vedkommende vil anke en afgørelse fra Arbejdsskadestyrelsen eller ej?”

 

 

Endeligt svar:

Der er alene tale om en præcisering af lovgrundlaget. Arbejdsgiverne får således ikke med forslaget adgang til oplysninger om den tilskadekomne i videre omfang, end hvad der allerede gælder i dag.

 

I forbindelse med Arbejdsskadestyrelsens anerkendelse af en arbejdsskade, får arbejdsgiveren oplysning om diagnosen for den anerkendte lidelse eller ulykkesfølge, og dermed om følgerne af de skadelige påvirkninger på arbejdspladsen. Det forudsættes, at arbejdsgiveren kender alle væsentlige arbejdsmiljøforhold på virksomheden. Dermed er arbejdsgiveren rustet til at udnytte den ankeret, som han har ifølge loven.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen