Dato:            23. marts 2009

Sags nr.:       0901078

Sagsbeh.:     SUMSTL / Kommunal sundhed

Dok nr.:        18395

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 9 angående L 85, som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til ministeren for sund­hed og forebyggelse den 12. marts 2009.

 

Spørgsmål 9:

"Ministeren bedes yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der indebærer, at overdragelse af op til 1000 enheder ikke skal belægges med frihedsstraf, men med bødestraf som efter den nugældende lovgivning."

 

 

Svar:

Jeg har til brug for Sundhedsudvalgets betænkning til 2. behandling af lov om ændring af lov om forbud mod visse dopingmidler udarbejdet nedenstående udkast til ændringsforslag.

 

Det fremgår af bemærkningerne hertil, at salg eller besiddelse med henblik på videreoverdragelse af dopingmidler som udgangspunkt skal fastsættes til bødestraf, når der er tale om salg eller videreoverdragelse af under 1.000 enheder.

 

Det er forudsat, at der ved salg eller besiddelse af over 1.000 enheder, hvor der i dag idømmes frihedsstraf, som udgangspunkt skal ske en skærpelse af straffen, som anført i bemærkningerne til forslag til lov om ændring af lov om forbud mod visse dopingmidler (L 85).

 

Ændringsforslag

til

Forslag til lov om ændring af lov om forbud mod visse dopingmidler (L 85)

Af […]

Til § 1

x) Det under nr. 1, foreslåede § 4 stk. 2 affattes således: »Ved udmåling af straffen skal det betragtes som en skærpende omstændighed, at der er tale om forhandling, udlevering eller fordeling af dopingmidler.«

[Ændring af straffen ved skærpende omstændigheder]

 

Bemærkninger

Til § 1

Med forslaget forudsættes det, at der fremover, når der er tale om salg eller besiddelse med henblik på videreoverdragelse af dopingmidler, som udgangspunkt skal fastsættes en bødestraf, når der er tale om salg eller besiddelse med henblik på videreoverdragelse af under 1.000 enheder.