Der henvises til debatten om: ”Dobbeltklip afskaffes” (www.folketinget.dk – dobbeltklip - lovudkast s.9 punkt 2.5).

 

Vi er studerende på sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg.

Vores uddannelse kræver at vi er selvstændige og ansvarlige.

Med dette for øje er vi mange som har set ud i fremtiden og truffet valget om at fravælge SU for så at spare dobbeltklip op. Disse dobbeltklip skulle vi bruge de sidste 12 måneder i uddannelsen. I disse 12 måneder er vi i vores uddannelse, 6 måneder i klinik med ansættelse på 30 timer/ugentligt og de resterende 6 måneder skriver vi afsluttende Bachelor opgave.  

Vi har målrettet sparet klip op i god tro om, at vi ville kunne bruge dem de sidste 12 måneder af uddannelsen. Der var på vores uddannelses start i februar 2007 ikke tale om, eller bekendtgørelser om ændringer i dobbeltklippene.

Vi er mange der ikke kan få økonomien til at hænge sammen på SU, og derfor arbejder i studie relevante job ved siden af vores studie. På 6 semestre sættes timerne i praksis op til 30 timer/ugentligt. Alene det, plus de større forventninger og mange skriftlige opgaver, gør at tiden bliver knap til fritidsjobbet og med dette perspektiv for øje, er dobbeltklippende sparet op.

 

Vores hensigt med dette brev er at gøre opmærksom på, at dobbeltklippene er en stor hjælp. Vi syntes det er uretfærdigt, at os som har set fremad, og opsparet klip til senere brug ikke får noget ud af den målrettede handling. Det er ikke i vores tanker at læse videre på andre uddannelser, da vi mener sygeplejerskeuddannelsen giver de muligheder og udfordringer som vi søger. Behovet for os som sygeplejersker bliver større og større. 

 

Vores forslag er derfor at: Afskaffelse af dobbeltklip bliver med ´tilbagevirkende´ kraft, så de som har sparet klip op kan få dem, som de er berettiget til på de sidste 12 måneder af uddannelsen.

 

Vi håber i forstår vores situation og frustration.

 

VIA University College Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg.

 

I må meget gerne kontakte Christina Sjøgren, hvis i har nogle spørgsmål på tlf. 60-12-45-44