Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 64 - Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven (Udenlandske firmabiler og leasede biler).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 6 af 27. november 2008.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

 

                                                                 /  Lene Skov Henningsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 6:

Kan ministeren garantere, at der ikke skabes provenumæssige risici eller andre uhensigtsmæssige afledte effekter ved at lade et udenlandsk selskab uden dansk tilknytning i øvrigt hæfte for betalingen af dansk registreringsafgift? 

 

 

Svar:

Det skal indledningsvist understreges, at udenlandske selskaber – både hvad angår leasingbiler og udenlandske firmabiler – i dag hæfter for den danske registreringsafgift.

Den eneste forskel for så vidt angår hæftelsen i dette forslag er, at den solidariske hæftelse vedrørende leasingbiler mellem den danske leasingtager og det udenlandske leasingselskab afskaffes. Herefter vil det således kun være det udenlandske leasingselskab, der hæfter for betaling af registreringsafgiften.

Denne ændring af hæftelsesbestemmelsen er medtaget, fordi man herigennem lukker det ”momshul”, som består i, at det udenlandske leasingselskab lader leasingtageren betale den danske registreringsafgift separat til Skat, og dermed holder registreringsafgiften uden for den samlede leasingydelse og momsafregningen heraf.

Konsekvensen er, at Skat ikke længere kan kræve registreringsafgiften betalt af den danske leasingtager, men må til udlandet for at opkræve denne hos leasingselskabet.

Det er dog på trods heraf til stadighed min vurdering, at ændringen i hæftelsesbestemmelsen samlet set vil have en fordelagtig virkning.

 

 

Â