Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato             12. marts 2009

J. nr.          

 

 

 

Energipolitisk Udvalg har i brev af 19. februar 2009 stillet mig følgende spørgsmål vedrørende L 3, stillet efter ønske af Per Clausen (EL), som jeg hermed skal besvare:

 

Spørgsmål 15:

 

"Vil ministeren tage initiativ til en ændring af lovforslaget som foreslået i henvendelsen af 18. februar 2009 fra Elsparefonden, jf. L 3 - bilag 9? I benægtende fald, vil ministeren da - som teknisk bistand - udarbejde et ændringsforslag herom?"

 

Svar:

 

Som der fremgår af min besvarelse af spørgsmål 14 kan jeg kan ikke støtte ændringsforslaget.

 

Et ændringsforslag med det ønskede indhold kan formuleres således:

 

Ændringsforslag til L 3

 

 

Til § 1

 

x) I § 22, stk. 3, indsættes efter ”virksomhedens net”:

 

”, herunder stille samtlige digitale data om den enkeltes forbrug af elektricitet vederlagsfrit til rådighed for denne.”

 

 

[Tilgængelighed af digitale data.]

 

 

 

 

Bemærkninger

 

Til nr. x

 

I den gældende lovgivning har forbrugerne ikke ret til at få udleveret de digitale data om deres forbrug og forbrugsmønstre, som netselskaberne råder over.

 

Med bestemmelsen ønskes en præcisering af forbrugernes rettigheder til de informationer om deres energiforbrug og forbrugsmønstre, som netselskaberne råder over.

 

Netselskaberne skal uden unødig forsinkelse stille alle informationer om forbrug og forbrugsmønstre vederlagsfrit til rådighed i et åbent digitalt format, således at det f.eks. bliver muligt for den enkelte forbruger at videregive data til en anden operatør efter eget valg.

 

Forslaget pålægger ikke netselskaberne at etablere fjernaflæsning af forbruget. Det pålægger dem kun at videregive de oplysninger, de har om kunderne i kraft af fjernaflæsning.

 

Hvis en forbruger ønsker at spare energi og analysere sit elforbrug, er oplysninger om blandt andet elforbrug en vigtig forudsætning.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard