L 200 Forslag til lov om ændring af pensionsbeskatningsloven og lov om ændring af forskellige skattelove.

(Loft for indbetalinger til rateordninger og ophørende livrenter, ophævelse af aldersgrænsen for oprettelse af rate- og kapitalpensionsordninger samt forhøjelse af aldersgrænsen for udbetaling af kapitalpensionsordninger m.v.).

Af: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2008-09
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 2

Kan ministeren forklare, hvorfor det af bemærkningerne til L 200 s. 15 fremgår, at "den afledte fremrykning af indkomstbeskatningen fra de løbende pensioner medfører ikke et varigt merprovenu", når det af bemærkningerne af lovforslaget s. 8 fremgår, at den skattemæssige begunstigelse ved ratepensioner består i, "at bidrag og præmier til ratepension kan fradrages ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst, og at beskatningen af udbetalingen typisk er lavere end fradragsværdien af indbetalingerne", og kan ministeren forklare, om ikke der vil være en eller anden provenukonsekvens, når pensionsindbetalingerne totalt set sænkes, og når indkomstskattesatsen på indbetalingstidspunktet ofte vil være højere end på udbetalingstidspunktet?
Dato: 06-05-2009
Status: Endeligt besvaret
Dokumentdato: 15-05-2009
Modtaget: 15-05-2009
Omdelt: 15-05-2009

L 200 - svar på spm. 2, fra skatteministeren

SAU. L 200. Svar på spørgsmål 2 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 06-05-2009
Modtaget: 06-05-2009
Omdelt: 06-05-2009

Spm. om at forklare, hvorfor det af bemærkningerne til L 200 s. 15 fremgår, at "den afledte fremrykning af indkomstbeskatningen fra de løbende pensioner medfører ikke et varigt merprovenu", når det af bemærkningerne af lovforslaget s. 8 fremgår, at den skattemæssige begunstigelse ved ratepensioner består i, "at bidrag og præmier til ratepension kan fradrages ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst m.v., til skatteministeren

Spm. om at forklare, hvorfor det af bemærkningerne til L 200 s. 15 fremgår, at "den afledte fremrykning af indkomstbeskatningen fra de løbende pensioner medfører ikke et varigt merprovenu", når det af bemærkningerne af lovforslaget s. 8 fremgår, at den skattemæssige begunstigelse ved ratepensioner består i, "at bidrag og præmier til ratepension kan fradrages ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst m.v., til skatteministeren (pdf-version)
Html-version