Det Energipolitiske Udvalg 2008-09
L 181
Offentligt
693670_0001.png
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIET
MINISTEREN
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
DatoJ. nr.
28. maj 2009
Energipolitisk Udvalg har i brev af 26. maj 2009 stillet mig følgende spørgsmål vedrørende L 181, stilletefter ønske fra Per Clausen (EL), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 70:

” Ad svar på spm. 2Vil ministeren præcisere, om hun er enig eller uenig med UNEP i, at lovgivning om tvungen brug afbiobrændstoffer er en væsentlig årsag til fødevarekriser?”

Svar:

Idet jeg også henviser til min besvarelse af spørgsmål 2 om samme emne skal jeg her gentage, at det ermin faste vurdering, at biobrændstoffer på verdensplan har været en blandt flere årsager til de senesteårs fødevareprisstigninger. Der er imidlertid stor usikkerhed og uenighed om hvor stor en del af pris-stigningerne, der kan henføres til produktion af biobrændstoffer.Fødevareproblemstillingen er, som jeg har redegjort for i min besvarelse af spørgsmål 2, indeholdt iEU’s bæredygtighedskriterier for biobrændstoffer, som er dynamiske, idet Kommissionen i sin rappor-tering skal foreslå ændringer i kriterierne, hvis der er dokumentation for, at produktionen afbiobrændstoffer har en betydelig indvirkning på fødevarepriserne. Jeg minder desuden om, at lovforsla-get i lighed med VE-direktivet lægger op til, at 2. generation bæredygtige biobrændstoffer, som netop erkarakteriseret ved ikke at være produceret på basis af fødevarer men derimod af restprodukter og affald,skal kunne tælles dobbelt i virksomhedernes forpligtelse efter lovforslaget.Jeg mener på dette grundlag, at lovforslaget om bæredygtige biobrændstoffer tager hånd om netop risi-koen for fødevareprisstigninger.Med venlig hilsen
Connie Hedegaard
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIETStormgade 2-61470 København K
Tlf33 92 28 00Fax 33 92 28 01E-mail: [email protected]www.kemin.dk