Kulturudvalget 2008-09
L 149 Bilag 6
Offentligt
661623_0001.png
661623_0002.png
DKPKDen Kristne ProducentkomitéKøbenhavn d. 23-03-09
KulturudvalgetFolketingetChristiansborgÆndringsforslag vedr. L 149, Forslag til lov om ændring af lov om radio- ogfjernsynsvirksomhed.
1.§ 45 stk. 5.Ordlyden bevares i sin nuværende form således at der fortsat er mulighed foren særskilt ”Københavnerordning”.a. kanal 23har fungeret i 25 år og derved vist sin berettigelsen som giver mulighed fordebat, skaber en værdipolitisk platform, åbner op for nærheds demokrati, public access ogadgang for mediesvage grupper.b. Kulturministeriets beregning af timetal er ikke korrektidet man ikke medregner de 6stationer i nabobyerne Roskilde og hele Nordsjælland som også skal have plads på MUX1kanal4.2.Mulighed for naboregionalt tv.Vi oplever det direkte uheldigt at der åbnes mulighed forat f.eks. TV2Nord kan sende i TV2MidtVests område og derved minimerer mulighederne forat lokal tv kan få attraktiv sendetid f.eks. fra kl. 21.00-24.00 eller kl. 13.00-17.00 i heleregionen. I TV2MidtVest kan tiden blive som følger:17-20 tegnsprog,21-22 TV2MidtVest og22-24 TV2Nord.15-17 mulighed for TV2Østjylland10-15 måske landsdækkendeTilbage til lokal tv er nat tiden og frem til kl. 10.00 om formiddagen.3.Must Carry forpligtelsen.Vi oplever lovteksten uklar omkring Must Carry for MUX1kanal4. Det bør præciseres at der er ”must carry”.4.Sendetidsfordeling.Lovforslaget giver en klar fordeling af sendetid til tegnsprog ogTV2regionerne, medens alt andet er usikkert. Vi mener det bør genovervejes med 3timeres tegnsprog i noget af den bedste sendetid i en tidsperiode hvor der er mange andreog bedre tekniske muligheder til at tilgodese de tegnsprogafhængige.5.Landsdækkende idebaseret TV.KPK vil gerne påpege at vi finder det uheldigt atlandsdækkende idebaseret tv er skåret ned til 3 timer. Vi finder det mere end uheldigt athøre begrundelsen for denne nedskæring nemlig at DKNet Tv har misbrugt det nuværendesystem. Det er måske en dansk måde at gribe ting an på, ”man henretter smed for bager”for at tale som digteren Wessel. Det korrekte ville være at fastholde den oprindelige modelmed 5 timers landsdækkende TV i døgnet og dernæst slå ned på de organisationer dermisbruger systemmet.6.Teknik.Undertegnede blev inviteret til at medvirke ved 3 møder i efteråret 2008 hvor DIGITVs tekniske løsning skulle findes. Desværre var øvelsen at forklare lokaltv om DIGI TVsoprindelige tekniske løsnings fortræffelighed. Dette lykkedes ikke for DIGI TV. Det må
SEKRETARIAT:Drejervej 17,3. 2400 København NVSekretariatschef:MogensVidebækTelefon22912574
DKPKDen Kristne Producentkomitéderfor være Folketinget der holder lokal tv økonomisk skadesløs for DIGI TVs fordyrendeløsninger.f.eks.a. Sendenettets opbygning.Lokal TVs udsendelser skal, via TV2regionerne, sendes tilTV2 Odense for derfra at sendes tilbage til regionen. Det er klart at disse udgifter skal værelokal tv uvedkommende.b. Fibernettets opbygning.Broadcast Service Denmark skal leverer fiberløsningerne. Iparentes bemærkes at DIGI TV ejes i fællesskab af DRTV og TV2, på samme måde somBSD ejes af DRTV og TV2. Den løsning som BSD har valgt har vi fået tilbudt fra anden sidetil 50 % af BSDs pris. Igen forventer vi at disse fordyrende udgifter er lokal tvuvedkommende.c. MUX1Kanal4.Hvis der ikke sendes lokal tv, f.eks. i nattiden, inddrages den båndbredde afde øvrige kanaler på MUX1. Derved vil billedet på MUX1kanl4 forsvinde og seerne vilautomatisk fjerne kanalen fra tv apparatet. Det mener vi er uheldigt.d. MPEG2.Igen har DIGI TV valgt en løsning. Man komprimerer i MPEG 2 somdernæstskiftes til MPEG 4 i 2012. Vi mener det er fordyrende for alle i TV branchen. Man burde istedet kunne man gå direkte til MPEG4 og derved give mulighed for flere kanaler i MUX1,mindre transmissionsomkostninger og slutbrugerne skal kun indkøbe en ny boks, et TVapparat eller lignende én gang.7.Økonomi.Den nye tilskudsmodel er bureaukratisk, uhensigtsmæssig og fremmer discounttv. Hverken DRTV eller TV2 Regionerne arbejder efter så restriktive forhold. På trods afbureaukratiet har de ikke kunnet hindre evt. misbrug se f.eks. DKNet TV. Vi tror atorganisationerne i samarbejde med ministeriet og mediesekretariatet vil kunne finde bedremodeller i samarbejde.Ligeledes mener vi at Københavnsområdet med 40 % af seerne bør sikres min. 40 % aftilskudsmidlerne. Man kunne fastlåse tilskuddet på de 14 mill. Som Hovedstaden fik i 2008.Dette beløb bør naturligvis pristalsreguleres i takt med licensmidlerne.
Med venlig hilsen
Mogens VidebækSekretariatschef DKPK22912574[email protected]
SEKRETARIAT:Drejervej 17,3. 2400 København NVSekretariatschef:MogensVidebækTelefon22912574