Venstrefløjens budskab her er jo sådan set: Jeg er politiker, og derfor ved jeg bedst, hvad der er bedst for jeres børn.
Jeg synes, det er et interessant budskab at give forældrene, et meget interessant budskab. Jeg synes faktisk, at man skal begynde at føre valgkamp på det. Det synes jeg ville være alle tiders, så vi virkelig kan få skitseret, hvor skillelinjerne går i dansk politik.
Det er en virkelig absurd tankegang, der bliver lagt til grund her - en virkelig absurd tankegang, at vi skal stå herinde og sige til forældre, der ønsker at få deres børn i et privat pasningstilbud, at det skal de først kunne få, når børnene er 3 år. Det er det, vi vil sige til forældrene. Det er mig altså en gåde.
Men det er meget fint, for hvis man bor i Ikast-Brande Kommune, hvor man sender børnene fra dagpleje til børnehave, når de er 2 år og 9 måneder - det skulle være fast praksis der - så skal børnene altså i de 3 måneder, der er, til de fylder 3 år, lige forbi en kommunal børnehave, før de kan komme over i en privat børnehave, hvis forældrene altså fra starten af har ønsket, at børnene skal over i en privat børnehave, når de slutter i vuggestuen. Det er da noget underligt noget. Det er jo det, der er konsekvensen af, at man fastholder det nuværende regelsæt. Det er en mystisk, mystisk tankegang.
Vi forstår det sådan, at det i Faaborg-Midtfyn Kommune ikke er systematisk, men jævnligt, at børnene bliver sendt ud af dagplejen 5 til 6 måneder, før de fylder 3 år. I den kommune er der altså et hul på 5 til 6 måneder, hvor man som forældre kan komme og sige: Vi har fundet ud af, at vores barn skal gå på en friskole, og det skal være en bestemt friskole. I tilknytning til den friskole er der et privat pasningstilbud, og det vil vi også gerne have vores barn får. Nu har I jo som kommune skrevet vores barn ud af vuggestuen, så nu vil vi godt have vores barn derover. Så siger man: Det må I ikke. Det, I derimod må, er, at I enten må spørge, om I kan få orlov fra jeres arbejdsplads, hvor I så kan gå hjemme og passe jeres barn - det kan godt være lidt vanskeligt på arbejdsmarkedet - eller I kan sætte jeres barn i en offentlig børnehave, og når barnet så bliver 3 år, og der kan så gå 3-4 måneder, kan barnet så overføres til det pasningstilbud, som I oprindelig ønskede jer.
Det er da noget mærkeligt noget. Og når man fra venstrefløjens side tit taler om tryghed for børnene, er det da noget mærkeligt noget, at man ikke vil give forældrene den ret til at selv at bestemme.
Der er også en lang række andre kommuner, hvor det er kutyme, at børnene sendes ud af eksempelvis dagpleje eller vuggestue, før de fylder 3 år. Der skal man jo bare vide, at hvis man er forælder i en af de kommuner, hvor det er tilfældet, kan man ikke regne med en hjælpende hånd fra venstrefløjen. Det er jo det, der er realiteterne.
Det er også bemærkelsesværdigt, at en række partier, som fra tid til anden bryster sig af, at de lytter til friskolerne, og at de gerne vil imødekomme friskolerne, når friskolerne har ønsker, så bastant siger nej til et ønske fra friskolerne og til et ønske fra forældrene. Hvorfor ikke lade forældrene selv vælge? Hvorfor ikke give forældrene den mulighed for at vælge? Hvis de vurderer, at det er det bedste for deres barn, så lad den vurdering være op til forældrene. Og hvis der ikke er noget, der tyder på, at der er nogen sociale sager osv., der sætter spørgsmålstegn ved forældrenes opdragelsesevner, så lad dog den beslutning være op til forældrene.
Men vi kvitterer fra Dansk Folkepartis side for, at skillelinjerne i dansk politik bliver skitseret, når det handler om familiernes og forældrenes ret til at træffe beslutninger på deres børns vegne - det er vel dem, der er mest oplagte til at gøre det.