Tak for det. Med fare for, at jeg kommer til at gentage noget af det, der er blevet sagt ved førstebehandlingen, vil jeg alligevel knytte et par ord til det her lovforslag.
Fra Dansk Folkepartis side anerkender vi, at i visse tilfælde og i visse perioder kan eksempelvis østeuropæiske arbejdstagere bidrage positivt til vækst og beskæftigelse i Danmark, bl.a. ved at modvirke flaskehalsproblemer på det danske arbejdsmarked. Folketinget og den til enhver tid siddende regering bør samtidig anerkende og udvise forståelse for, at udviklingen og behovet går op og ned. Udviklingen er ikke altid selvregulerende. Derfor finder vi, at der bør indføres fleksible kvoteordninger, der indrettes efter arbejdsmarkedets skiftende behov. I et sådant kvotesystem bør der tages hensyn til danske arbejderes mulighed for at finde og fastholde arbejde, sådan at østeuropæiske eller andre arbejdere ikke tager arbejde fra eksempelvis danske håndværkere.
Det er ikke en skam at stå ved, at både arbejdsomme udlændinge og det danske samfund i forbindelse med eksempelvis et økonomisk opsving kan nyde godt af hinanden. Det er heller ikke en skam at stå ved, at i visse perioder bør Folketinget tage hensyn til danske arbejdere på bekostning af udlændinge. (Der ringes med klokken). (Anden næstformand (Søren Espersen): Jeg vil gerne bede om ro i salen, mens der forhandles. Værsgo.) Derfor mener vi fra Dansk Folkepartis side, at disse hensyn skal tages, når det kræves.
Vi mener, at disse hensyn især skal tages, når der findes eksempler på, at danske arbejdere mister deres job, mens udenlandske arbejdere beholder deres. Det er ikke, som nogle vil hævde, et fremmedfjendsk synspunkt at tage hensyn til sine egne landsmænd i eksempelvis vanskelige perioder. Det er tværtimod en pligt. Der findes desværre eksempler på, at danskere presses væk fra byggepladser.
Det er korrekt, at en masse udenlandske arbejdere tager hjem på grund af eksempelvis økonomisk afmatning i Danmark. Dermed er der en vis grad af selvregulering, men det er en ringe trøst for den danske arbejder, der mister sit arbejde, mens en udlænding beholder sit.
I Dansk Folkeparti er vi helt med på, at når der er noget nær fuld beskæftigelse i Danmark, kan det give god mening at lade østeuropæiske arbejdere og andre komme herop, men når udviklingen vender, bør der være et system, der sikrer, at udlændinge ikke presser danske arbejdere væk fra det danske arbejdsmarked. Der kan selvfølgelig ikke udstedes jobgarantier, men Folketinget bør gøre alt, hvad der er muligt for at sikre, at danskerne står først i køen, når der er et job ledigt, som man er fagligt kvalificeret til, og Folketinget bør gøre sit til at sikre, at man står sidst i køen, når der skal fyres.
Dansk Folkeparti vil, ligesom vi gjorde under førstebehandlingen, henlede opmærksomheden på, at de EU-venlige partier faktisk inden for rammerne af EU's regelsæt kan udskyde ophævelsen af overgangsreglerne. Det kræver blot, at Folketinget ændrer dette lovforslag en smule, og det opfordrer Dansk Folkeparti til. Det vil selvfølgelig ikke løse alle problemer, men det vil lægge en lille dæmper på det.
Med disse bemærkninger opfordrer vi Folketinget til at genoverveje deres stillingtagen til det her og ikke stemme for det. Dansk Folkeparti stemmer selvfølgelig nej.