Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 19. marts 2009 stillet følgende spørgsmål nr. 3 (L 109), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lennart Damsbo (S).

 

 

Spørgsmål 3:

”Ministerens beregninger viser at 450‑timers‑reglen vil spare samfundet for 6,2 millioner kroner, men hvis man omregner til antal beskæftigede, hvor mange flere beskæftigede forventer ministeren så?”

 

 

Endeligt svar:

SFI’s undersøgelse om 300-timers-reglen viste, at hovedparten af de personer, der udgør målgruppen for 300-timers-reglen, og som har eller har haft et arbejde, har haft mere end 300 timers arbejde. Det er derfor skønnet i lovforslaget, at maksimalt 200 personer, som i dag arbejder gennemsnitligt 150 timer om året skal arbejde gennemsnitligt 75 timer mere om året for at opfylde 450 timers kravet.

 

Lovforslaget indeholder ikke noget skøn over en afledt beskæftigelseseffekt. Men det er regeringens opfattelse, at kravet om et højere antal timer vil bidrage til, at flere får en tættere tilknytning til arbejdsmarkedet.

 

Det skal bemærkes, at hovedparten af de 6,2 mio. kr. skyldes den del af lovforslaget, hvorefter ægtepar, hvor den ene ægtefælle er i ordinært ustøttet arbejde, og hvor den anden modtager kontanthjælp, også omfattes af 300/450 timers reglen. Det er således kun ca. 0,7 mio. kr., som kan tilskrives den direkte beskæftigelseseffekt som følge af, at op til ca. 200 personer skal arbejde gennemsnitligt 75 timer mere om året, end de gør i dag.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen