Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 11, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 17. februar 2009 vedrørende forslag til lov om ændring af lov om fuldbyrdelse af straf m.v. (Forsøgsordning med magtanvendelse ved brug af peberspray) (L 104). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Line Barfod (EL).

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 11 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om fuldbyrdelse af straf m.v. (Forsøgsordning med magtanvendelse ved brug af peberspray) (L 104).

 

”Er sikkerheden i den svenske kriminalforsorg på samme måde som i Danmark baseret på ”den dynamiske sikkerhed”, dvs. personalets løbende kontakt med og kendskab til de indsatte?”

 

Svar:

 

I den danske kriminalforsorg er det af afgørende betydning for det ordens- og sikkerhedsmæssige område, at de ansatte er tæt på de indsatte, idet det er nødvendigt, at personalet har løbende kontakt med og kendskab til de indsatte, deres færden, kontaktflader, opførsel, netværk, økonomi mv. med henblik på at begrænse vold og trusler både de indsatte imellem og mod personalet samt at skabe fornuftige arbejds- og opholdsbetingelser for indsatte og medarbejdere.

 

Direktoratet for Kriminalforsorgen har oplyst, der også i Sverige bliver lagt stor vægt på personalets tilstedeværelse blandt de indsatte og den løbende kontakt med og kendskab til de indsatte.